Сесія Стрілківський сільради на якій розглядалося питання об’єднання громади Арабатської стрілки. (відео)

Переглядів: 2 609

Вчора, 30 травня, в селі Стрілкове на Арабатській стрілці, в присутності громади села, продовжилася сесія сільської ради, на якій розглядалося питання об’єднання громади Арабатської стрілки.

Нагадаємо, що 19 травня на засідання сесії Стрілківської сільської ради прийшла ініціативна група представників громади села і зажадала від місцевих депутатів скасувати рішення лютневої сесії з приводу призупинення об’єднання після розширення меж села.

Тоді, голові сільради Олександру Пономарьову вдалося уникнути протистояння зі своїми односельцями, перенести сесію на більш пізній термін і зробити її відкритою для жителів Стрілкового. За минулий час влада села неабияк підготувалася.

Місцеві депутати обходили свої виборчі округи і агітували проти об’єднання з Щасливцевською сільською радою. Основним лейтмотивом було те, що в сусідній Щасливці поклали око на вільні землі Стрілківської сільської ради …

Але не сиділи, склавши руки, і прихильники об’єднання, які навіть випустили листівки з наочною інформацією про успішний розвиток населених пунктів Щасливцевської сільради. Відкриту сесію було вирішено провести в сільському Будинку культури.

Ще за 15 хвилин до її початку зал був порожній, а в центрі села перебували тільки співробітники поліції і люди у військовій формі в бронежилетах і з раціями. Як пізніше вдалося дізнатися, це представники якоїсь організації козаків, які забезпечували громадський порядок.

До 14 години зал швидко заповнився стрілковчанами. Приїхала і ціла делегація депутатів Щасливцевської сільради на чолі з головою – Віктором Плохушко. Були присутні і два депутата Херсонської обласної ради від Радикальної партії Ляшка – перший заступник голови облради Василь Зеленчук і Микола Ставицький. Сесію відкрив Олександр Пономарьов і відразу попередив, що все під контролем і провокацій не вийде, натякаючи на охорону з козаків, яка розташувалася по обидва боки залу.

На розгляд відразу було винесено перше питання – про подальші дії для створення об’єднаної громади. Виступити давали всім бажаючим. Представники ініціативної групи Стрілкового зажадали негайно почати процес об’єднання в єдину громаду з Щасливцевською сільською радою.

Виступали як прихильники, так і противники об’єднання, які вважали, що зі збільшенням меж села в Стрілківський сільраді з’явився шанс успішно розвиватися самостійно. Пономарьов спробував зняти з себе відповідальність і звинуватити у зриві об’єднання обласну владу, яка не внесла зміни до перспективного плану, де значиться єдина Генічеська громада (в межах Генічеського району). На що Василь Зеленчук повідомив присутнім, що саме Пономарьов звернувся до облради з відмовою від об’єднання.

Цю інформацію Олександр Пономарьов назвав брехнею і навіть почав кричати на першого заступника голови Херсонської облради. Віктор Плохушко закликав не відмовлятися від об’єднання громад Арабатської Стрілки, щоб не допустити «насильницького» приєднання до Генічеська, якщо добровільне об’єднання не дасть результатів.

Схожу позицію висловлював і член виконкому Щасливцевської сільради, колишній заступник голови Генічеської РДА Михайло Остапчук, який почав переконувати стрілковчан, що в іншому випадку їх землями розпоряджатиметься Генічеська міська рада.

Далі пристрасті почали розпалюватися. На зборах шанс заявити про себе отримали противники Олександра Пономарьова не тільки з питань децентралізації. У залі кричали, що він знищує село. На що Пономарьов неодноразово зривався, переходячи на особистості. Особливо емоційним вийшов виступ Лариси Шаймарданової. На її думку, якщо зіставити факти, неважко здогадатися, що зрив процесу об’єднання отриманий в обмін на недавнє розширення меж села, яке вигідне не жителям, а особисто Пономарьову і підтримане його депутатами.

Якщо судити візуально, то супротивників Олександра Пономарьова, які підтримують об’єднання з Щасливцевською сільрадою, було значно більше, ніж прихильників. Але точно дізнатися цього не вдалося. На пропозицію, попередньо залом проголосувати за об’єднання, Пономарьов відповів відмовою і виніс на голосування депутатів місцевої ради питання про скасування лютневого рішення сесії. «За» всього два депутати і рішення сесії залишається в силі. Підсумки голосування зал зустрівши криками «Ганьба». Якщо підвести підсумки цього дійства, здається, що за припиненням об’єднання громад на Арабатській стрілці (хоча офіційно процес триває), стоїть добре спланований чийсь інтерес.

Наскільки буде вигідно громадам Арабатки саме об’єднання з ким-небудь, поки сказати важко, але очевидно, що Олександр Пономарьов стрімко втрачає як авторитет, так і підтримку серед жителів села Стрілкове.

ПОВНЕ ВІДЕО (рекомендуємо до перегляду):

Сайт Новий Візит

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *