Рожеве озеро

Знамените Рожеве озеро на Арабатській Стрілці зняли в 3D з повітря

Переглядів: 2 343

Одну з головних природних пам’яток Арабатської Стрілки відобразили в безпрецедентній якості. Сферичні панорами з видами Рожевого озера, зняті з повітря, з деталізацією в 240 мегапікселів тепер доступні в форматі 3D.

Любителі відпочинку на Арабатській Стрілці і всі, хто цікавиться красивими місцями України, зможуть насолодитися захоплюючими видами одного з наймальовничіших місць Херсонщини – Рожевого озера. Завдяки унікальному 3D-туру з надвисокою деталізацією, можна вирушити у віртуальну екскурсію солоною водоймою онлайн. Проєкт реалізований і запущений сайтом Арабатка.UA, який популяризує курорти Арабатської Стрілки і Генічеськ.

Рожеве Озеро
Рожеве Озеро – скріншот Arabatka.UA

3D-тур по Рожевому озеру включає 4 сферичні панорами, за допомогою яких добре проглядається водна гладь озера, надзвичайний кораловий відтінок води і навіть соляні пластівці на її поверхні. Також можна побачити залишки дерев’яних чеків, що збереглися з часів солепромислу і на тлі Зяблівські озера й акваторію Азовського моря.

Всі панорами Рожевого озера можна переглянути за посиланням https://arabatka.ua/rozovoe-ozero/#3d.

Для створення 3D-туру використовувалася багатокадрова високоякісна фотозйомка, проведена з висоти від 3-5 м до 140 м над рівнем моря. Це дозволило отримати як детальні фронтальні зображення, так і сферичні панорами озера. Таким чином, вийшло відтворити всю красу водойми і навколишньої природи.

Рожеве Озеро - скріншот Arabatka.UA
Рожеве Озеро – скріншот Arabatka.UA

Нагадаємо, що Рожеве або Генічеське озеро – це найбільше солоне озеро Генічеського району, розташоване на півночі Арабатської Стрілки біля села Приозерне. Воно славиться незвичайним кольором, який ропі надає бета-каротин, що виділяється мікроводоростю Дуналієлла солоноводна. Площа озера становить 9 км2. Навесні його глибина досягає 0,7 м, а влітку максимум 0,3 м. До початку 2000-х на озері вівся активний солевидобуток. В наші дні воно є затребуваним туристичним об’єктом і популярною фотолокацією.