В перший день весни в парку села Щасливцеве попрощалися з зимою

Переглядів: 1 914

1 березня в парку с.Щасливцеве  близько 2000 людей, з різних куточків району, зібралися щоб провести зиму, на традиційному народному святі “Масляна”.


Вже четвертий рік поспіль місцевий будинок культури, за підтримки Щасливцевської сільської ради, готує величезне народно – масове гуляння.
Впродовж всього свята на дитячому майданчику, аніматор грав з дітьми в цікаві ігри, інші пригощалися млинцями та варениками, гурмани обрали дегустацію плову й шашликів та щойно звареного гарячого глінтвейну.

На головній сцені села зібралися   пісенні та хореографічні гуртки з усього району: СМТ Новоолексіївка, м. Генічеськ, с. Стрілкове та Щасливцеве, і вперше до нас у гості завітали артисти з Новогригорівки.


Зі сцени також лунали слова привітання від голови Щасливцевської сільської ради Віктора Плохушко, який за традицією ще і просив  усіх присутніх пробачення, адже свято відбувалося в Прощену неділю.

На святі був присутній голова Генічеської РДА Андрій Оніщенко, який із задоволенням привітав всіх присутніх зі святом та побажав гарного сезону.
Цього року були долучені спонсору – це ТОВ “Агростеп” та ПАО “Волна”, які надали двох поросят та зварили величезних казан плову, яких на святі представляв Ніджат Куртаметов.
Впродовж гуляння чоловіки намагалися зірвати подарунки зі стовпа, кільком це вдалося і вони отримали свої подарунки, серед яких були порося, сковорода, термос, ліхтарик, півень та фоторамка.


Також обирали найкращого винороба, це стало вже невід’ємною частиною святкування Масляної. Отже третє місце отримав Євген Кобилянський, друге місце розділили Фарносов Василь та Губенко Роман,а першим став  Семеняк Володимир.

А в категорії міцний напій, першим також  став Губенко Роман. Чоловіки отримали брендові футболки, з написом “Найкращий винороб Арабатської Стрілки 2020”, дипломи та подарунки.
Найкращою господинею стала Ольга Болгова, приготувавши дуже оригінальні тарталетки з начинкою та червоною ікрою.


Під час сімейного конкурсу, переможці отримали мікрохвильову піч, яку надали ЧП О. Герела, які також надали ще два головних призи – це мультиварка та пилосос. А поросяток отриманих в лотереї , новоспечені господарі продали з аукціону.


Прикрасою свята безумовно став денний кольоровий феєрверк та традиційне спалювання опудала Масляної.

Окрема подяка Юлії Самотузі, Світлані Ніжиковій, Айше Аліхановій та всім  небайдужим хто долучився до приготування вареників і млинців до свята.


Загалом народне гуляння пройшло дуже добре, а головне що місцевим мешканцям вже можна починати готуватися до літнього туристичного сезону, адже вже і за календарем і за всіма народними традиціями, настала весна.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *