На Арабатській Стрілці відкрили туристично-інформаційний центр

Переглядів: 3 566

Сьогодні у с.Щасливцеве відбулася знакова для туризма подія – відкриття туристично-інформаційного центру Щасливцевської сільської ради.

Це перший центр з надання інформаційних послуг для туристів на території Арабатської Стрілки, а також в цілому у Генічеському районі та навіть, якщо не помиляємося, у Херсонській області (у Херсоні функцію ТІЦу виконує туристична кофейня ХерсОn).

Присутніх на заході із відкриттям ТІЦу привітав Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, який впевнений, що ТІЦ буде корисним  для відпочивальників. Адже щороку Арабатську Стрілку відвідують близько 1 млн туристів. І потреба в якісних інформаційних послугах – виклик сьогодення. Саме тому Щасливцевська сільська рада вирішила не відставати від часу та створити такий центр на Арабатській Стрілці.

Важливість появи такого об’єкту для туристів та представників туристичного бізнесу підкреслили і почесні гості заходу – голова районної ради Андрій Євстратов, начальник управління економічного розвитку Генічеської РДА Наталія Бінько, начальник відділу з питань внутрішньої політики РДА Світлана Шворак та засновник сафарі-парку Олексій Гетта. Вони висловили побажаня, щоб ТІЦ дав поштовх для майбутнього розвитку туризму.

Після вітальних слів відбулася невеличка пізнавально-розважальна вікторина серед присутніх. Було цікаво, чи добре самі місцеві мешканці знають свій край? Ті, хто назвав правильну відповідь, отримали у подарунок брендовану продукцію.

А право перерізати червону стрічку,  що символично відкрило ТІЦ, було надано туристам, для яких цей центр і створювався. Стрічку перерізали гість з Павлограда Юрій, який 6 років приїджає до нас два рази на рік на горяче джерело, та гостя  з Харкова Анна, яка не тільки у нас відпочиває, а й поширює туристичну інформацію на ютубканалі «ValAnn».

 

Після цього присутні зайшли у ТІЦ для огляду приміщення, поспілкувалися та зробили фото на згадку.

Зазначимо, що на будівництво споруди ТІЦу з бюджету Щасливцевської сільської ради витрачено 200 тисяч гривень. Ще близько 200 тисяч грн витрачено на внутрішнє обладнання: закупівлю меблів, стендів, компьютерної техніки, телевезійного монітору, розробку поліграфічної та сувенірної продукції, та іншого, необхідного для професійного надання інформаційних послуг та комфортних умов праці.

Приміщення ТІЦу облаштовано за сучасними вимогами. Є інофрмаційна стійка для спілкування, місця для розміщення визитівок та буклетів, сувенірної продукції, виокремлені зони відпочинку та ділових переговорів. На великому екрані можна переглядати промо-роліки про Арабатську Стрілку, а розташування вулиць можна подивитися на розроблених картосхемах Щасливцеве та Генічеської Гірки.

У туристичному центрі туристи можуть дізнатися про розклад транспорту, туристичні атракціїї, про існуючі екскурсії як місцями Арабатської Стрілки так і цікавими місцями поруч; замовити гіда, отримати спеціальну інформацію (про  лікарні, державні установи, тощо), дізнатися про найближчі поді та існуючі акції на відвідання місцевих атракцій.

 Якщо подумати, що на відкритті ТІЦу все завершилося, то це не так. Для працівників ТІЦу та прес-служби все тільки починається. Адже попереду їх чекає подальший збір інформації та виготовлення нової брендованої продукції, а головне – наші гості, туристи, адже, літо починається!

Юлія ПЛОХУШКО

фото та відео Тимура АДЖИБІЛЯКОВА

 

2 коментарі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *