Голову Щасливцевської сільської ради та двох представників туристичної галузі відзначили у Херсоні з нагоди Дня туризму

Переглядів: 3 213

27 вересня відзначався Міжнародний День туризму і День туризму в Україні. З нагоди цього свята у Херсонському художньому музеї ім.О.Шовкуненко відбулися урочистості, на яких відзначили одних з найкращих, найкреативних представників туристичної сфери та найбільш активних у розвитку туризму та курортів представників державної влади.
Так, почесною грамотою обласної державної адміністрації за вагомий внесок у здійснення державної політики в галузі туризму та курортів області, сумлінну працю та високий професіоналізм нагороджено Щасливцевського сільського голову Віктора Плохушка. Грамоту вручив заступник голови Херсонської ОДА Андрій Балонь.


Подякою від губернатора за вагомий внесок у розвиток туризму відзначено Неллі Савчук, керівника готельного комплексу «Райський сад» на Арабатській Стрілці.


Також за розвиток туристично-рекреаційної інфраструктури, популяризацію морського курорту подяку від департаменту туризму та курортів ОДА отримав засновник клубу віндсерфінгу «Екстримарин» Олександр Родіонов.


«Туризм так чи інакше стосується кожного з нас. Це свято не лише тих, хто любить подорожувати, – зазначає Віктор Плохушко. – Сьогодні туризм відіграє значну роль у створенні робочих місць, у збільшенні доходів, розвиває всі галузі, які пов’язані з наданням та виробленням туристичних послуг. Розвинений туризм збільшує рівень життя місцевих жителів, стає поштовхом для розвитку соціальної, культурної інфраструктури, тощо. Частка туризму у світовому ВВП у 2017 році становила близько 10 %. В Україні вона поки на рівні 1,5 % (за даними Міністерства економіки), але туризм є безумовно перспективною галуззю, яка може бути основним джерелом надходжень у місцевий бюджет та бюджет країни загалом. Тому вітаю всіх зі святом, бажаю нових ідей, нових підходів у формуванні туристичних продуктів, ну, і звичайно, гарних подорожей Україною і не тільки».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *