На Арабатській Стрілці відсвяткували Хидирлез

Переглядів: 2 554

5 травня у с. Щасливцеве відбулося святкування Хидирлезу. Святковий захід відбувся у парку на відкритій сцені і був підготовлений Щасливцевським сільським будинком культури. До участі у концертній програмі також були запрошені гості — колективи художньої самодіяльності Новоолексіївського СБК та Риковської школи естетичного виховання.
Відвідувачі свята мали змогу ознайомитися із чудовими виробами учнів Новоолексіївськоі та Азовської (Фрунзенської) шкіл, а також юної майстрині з міста Генічеськ.
А також із азартом спостерігати за гарячими змаганнями із кримськотатарської національної боротьби — Куреш. Який, доречі, дістався переможцю з курешу Володимиру Спічаку з Генічеської Гірки.
Привітали мешканців та гостей із святом Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, а також почесні гості свята голова Генічеської РДА Олександр Воробйов та його заступник Гульнара Бекирова, голова регіонального Меджлісу Ленур Люманов, начальник районного відділу культури Вікторія Сухорукова, голова Блоку “Солідарна Україна” Людмила Решетова.
Присутнім дарували гарний настрій кримськотатарські та українські танці, пісні, які виконували артисти художньої самодіяльності, та веселі конкурси.
Під час свята всіх пригощали одним із традиційних блюд кримськотатарської кухні, приготовленим місцевими господарками Надіє Эбубекир та Зульфіє Джаферовою – смачним пловом. А від Меджлісу області всіх пригостили солодкою пахлавою.
А на завершення свята для молоді під вечір була організована дискотека.
Приємно, що гості, які не були у Щасливцеве з минулої весни, зазначали, як преобразився за цей час парк — у ньому висаджені дерева, укладені плиткою алеї, «виросла» сцена, тощо.
Наш край — многонаціональний, і дуже добре, коли всі народи живуть у злагоді та поважають традиції і культуру один одного.
Щасливцевська сільська рада, яка була організатором свята, дякує всім, хто приєднався: закладам культури за цікаві номери, підприємцям, які надали спонсорську допомогу, господаркам, що приготували смачне частування.
Подробиці — у нашому фоторепортажі.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *