14 травня Генічеський район в місті Київ взяв участь у Хидирлезі 2017(фото та відео)

Переглядів: 2 428

14 травня в м.Києві в Національному музеї під відкритим небом “Пирогово” пройшло святкування кримськотатарського свята Хидирлез.

Колективи Щасливцевського СДК “Атеш” і “Елькен”, Ельдар Мурзаєв, ансамбль “Сельсебіль”, с.Геніческа Гірка та  дарували всім присутнім гарний настрій своїми танцями, барабанщики змусили танцювати навіть самих лінивих. Ароматний плов, кава зварена на гарячому піску, східні солодощі не залишили нікого байдужим. Але головною прикрасою свята Хидирлеза став турнір з національної боротьби Куреш, в якому взяли участь і наші хлопці: Ізмайлов Айдер, Рустемов Ахтем і Фука Решат, які на жаль зазнали поразки.

Але Ренат Зевадінов, учасник спорт клубу “Арабат”, а також колективів самодіяльності Щасливцевського СДК відстояв честь нашого села.

Він переміг чотири рази, дійшовши до півфіналу, подолав супротивника в два рази важкого за себе. В боротьбі за перше місце з Халітоим Енвером, Ренат програв, але став абсолютним фаворитом усіх присутніх, довівши що в боротьбі головне – дух.

Він отримав грошову винагороду від організаторів цього турніру. В завершенні турніру переможець мав можливість отримати майстер клас від чемпіона з греко-римської боротьби Февзі Мамутова.

Ми дуже вдячні організаторам проекту “Кримський дім” Гульнарі Бекіровой за надану можливість взяти участь у святкуванні свята Хидирлез, а також спонсору поїздки Тетяні Миколаївні Ротанових.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *