14 квітня, учні 7 класу ,Щасливцівської зош, разом зі своїм класним керівником Гурульовим К.О здійснили триденний похід по маршруту: місто Дніпро та Самарський ліс.(фото)

Переглядів: 3 199

14 квітня, учні 7 класу ,Щасливцевської зош, разом зі своїм класним керівником Гурульовим К.О пішли у похід .Вони здійснили триденний похід по маршруту: місто Дніпро та Самарський ліс.

Приїхавши увечері в місто Дніпро, відразу ж заселилися в хостелі, який знаходиться в історичному центрі міста, група відвідала острів Монастирський, з якого відкривається яскравий вид на вечірній Дніпро.

Потім учні прогулялися по найдовшій набережній Європи, яка розташована по правому березі ріки Дніпро . Також група пройшлася по Європейському бульвару.

Рано вранці, на вокзалі дітей зустрів представник туристичного клубу “Дніпро”, з яким заздалегідь була домовленість, що він буде провідником по маршруту через Самарський ліс.

Ліс починається недалеко від річки Самара саме через це має назву – Самарський .

На шляху похідного маршруту знаходилась партизанська землянка, збережена з часів Другої світової війни.

На початку шляху був дубовий ліс, потім змішаний, але основна частина шляху проходила через сосновий ліс. Семикласникам зустрівся старезний дуб, обхопити який можуть п’ять дорослих людей.

Привали туристи робили біля лісових криниць “Чиста криниця” та ” Друга криниця”.

Ближче до 18.00, вони прибули на туристичну стоянку для ночівлі . Ітогом того гарного дня стала відстань у 19 км, яку вони подолали .

На стоянці кожен мав певну справу.Деякі встановлювали намети, деякі готували вечерю,а інши збирали дрова, набирали воду та розпалювали багаття .Похідна вечеря вдалася на славу!

На наступний день , маршрут почався після обіду, у напрямку до села Новотроїцьке (де саме і закінчувався маршрут). В той час був проведений квест. Потрібно було йти по маркуванню яка показувала напрямок до фінішного шляху.Завдання було виконано успішно.Шлях проходив через березовий гай, потім знову через сосновий ліс.

Проходячи в самому кінці шляху повз санаторію «Солений Лиман», бажаючі мали змогу набрати мінеральної води, всім відомої – знам’янської.

В цей день було пройдено 14 км. Після чого група поїхала до міста Дніпро на з.д вокзал ,з якого поїздом вирушили додому.

За два дні пішого походу було пройдено 33 км, що відноситься до походу третього ступеня складності. Через це ми можем с впевнінюстю сказати ,що юні туристи впоралися з поставленим завданням ВІДМІННО!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *