Захищаючи рослини, подбайте про безпеку бджіл!

Переглядів: 1 154

На початку квітня цього року пасічники з усієї України протестували в урядовому кварталі Києва. Вони вимагали суворішого контролю за ввезенням до України засобів для обробки рослин, і переконані, що через ці речовини торік вимерла половина бджіл. Тож, знову нагадуємо про важливість дбати не лише про захист посівів, а й бджіл.

У зв’язку з тим, що товаровиробники району розпочали хімічні обробки посівів сільськогосподарських культур  та багаторічних насаджень проти шкідників та хвороб, нагадуємо, що фізичні особи, які застосовують хімічні засоби захисту рослин під час цвітіння медоносних рослин, згідно ст.37 ЗУ «Про бджільництво» зобов’язанні не пізніше ніж за три доби до початку обробки  попередити  про це через ЗМІ пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані 10 км від оброблених площ. При цьому повідомляти дату обробки, назву препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Також, під час цвітіння медоносних рослин сільгосптоваровиробники в обов’язковому порядку повинні повідомляти сільську/селищну раду про обробку посівів пестицидами для запобігання загибелі бджіл.

В свою чергу, власники пасік повинні обов’язково зареєструватись в сільській/селищній раді, на території якої вони знаходяться, своєчасно інформувати сільську/селищну раду, сусідні господарства про місця перебування своїх пасік на стаціонарі та при переїздах.

За інформацією відділу

агропромислового розвитку райдержадміністрації

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *