Арабатська стрілка – проблема номер один у «Херсонобленерго»

Переглядів: 2 830

Арабатська стрілка – проблема номер один у «Херсонобленерго»
Це підтвердила зустріч представників місцевого самоврядування області і керівництва ПрАТ «ЕК Херсонобленерго», яка відбулася 18 серпня у Херсоні.
На зустрічі обговорювалися пропозиції та зауваження до Інвестиційної програми Товариства на 2018 рік. Більша кількість питань стосувалася Генічеського району, особливо Арабатської стрілці. В нараді взяв участь і Щасливцевській сільській голова Віктор Плохушко.

Під час обговорення програми у Херсоні, Щасливцевській сільській голова Віктор Плохушко зауважив, що ситуація літа 2017 року нічим не відрізняється від літа 2016 року по енергозабезпеченню Арабатської стрілки.
Не витримують навантаження автоматика, трансформатори, лінії електропередачи. Наслідком цього стають часті відключення електроенергії та невідповідна її якість. Це призводить до соціальної напруги серед населення, а також створює негативний імідж Арабатської стрілки серед відпочиваючих, які також потерпають від незручностей, і майбутніх інвесторів.
Віктор Плохушко підняв також питання щодо необхідності влітку створення додаткових чергових бригад, які б обслуговували тільки Арабатську стрілку. Адже кількість аварійних ситуацій та відключень на Арабатській стрілці переважає в час пік всю їх кількість по Генічеському району.
В розмові з технічним директором ПрАТ «Херсонобленерго» В.Д.Гончаровим він зауважив о необхідності при складанні графіків відключень, погоджувати часи відключення. Адже при відключенні електроенергії в період до 12 години дня, стає неможливим приготування їжі в дитячих садочках.
Окрім цього, йшла розмова про наявність одного безхозного трансформатору у с.Щасливцеве (по вул.Зелена, в районі школи), через що РЕЗ не має права його ремонтувати.
В свою чергу В.Д.Гончаров повідомив, що замість цього старого трансформатору буде встановлено новий. І що силами «Херсонобленерго» також буде замінено на найбільш потужний трансформатор в Щасливцево по вул. Морській (в районі гаражів). Розглядається також можливість встановлення додаткового трансформатору по вул. Набережній.
Піднімалося питання і про встановлення додаткового трансформатору в с.Генічеська Гірка по вул.Азовська (в районі аквапарку) для розгрузки існуючого трансформатору.
Також Щасливцевського сільського голову турбувало питання, що неякісна електроенергія призводить до перебоїв водопостачання населенню на території ради, або до низького тиску води у водомережі.
В свою чергу технічний директор В.Д.Гончаров повідомив, що йому дуже добре відомо про низьку якість електроенергії на Арабатській стрілці в час пік. Частину необхідної оптимізації буде зроблено за рахунок обленерго. Однак великі капіталовкладення потребують допомоги від держави, що буде передбачено в Інвестиційній програмі «Херсонобленерго» на 2018 рік. Зокрема, це стосується побудові нових край важливих ліній електропередач 10 кВ и 35 кВ, що потребує великих затрат.
Присутнім на обговоренні презентували проект Інвестиційної програми «Херсонобленерго» на 2018 рік. По завершенні зустрічі були підписані відповідні протоколи, які будуть направлені до НКРЕКП.
«Це була перша зустріч представників місцевого самоврядування і керівництва «Херсонобленерго», – прокоментував Віктор Плохушко. – Сподіваємося, що вона буде недаремною, і в курортному сезоні 2018 року ми відчуємо значні зміни щодо якості електроенергії на Арабатській стрілці».

Про обговорення Інвестиційної програми ПрАТ «ЕК Херсонобленрго»на 2018 рік можна подивитись на сайті компанії Херсонобленерго.

Фото з сайту Херсонобленерго.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *