Веб-камери Генічеська

У Генічеську презентували новий проєкт міських веб-камер

Переглядів: 1 275

У Генічеську, через кілька років, заново встановили міські онлайн веб-камери, призначені для залучення туристів на наш курорт. Новий проєкт був реалізований за підтримки голови Щасливцевської сільської ради Віктора Плохушко, інтернет-провайдера М-Нет, міні-пекарні Франс.уа і редакції сайту «Арабатка.UA».

Ні для кого не секрет, що на сьогодні онлайн веб-камери на курортах є найбільш дієвим засобом залучення відпочивальників і туристів. Але так склалося, що останні 2 роки в Генічеську постійно працювала тільки одна камера готелю «Наріман». При тому що в сусідній Кирилівці на узбережжі було встановлено сумарно близько 50 веб-камер, в Бердянську – близько 25. Ситуація була явно не на користь курорту.

Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська

Старт ідеї установки нових веб-камер на Арабатській Стрілці і в Генічеську спочатку дав проєкт «Кирилівка.Укр», який розмістив свої камери практично по всьому узбережжю України. Пізніше, в 2019 році зусиллями Щасливцевської сільської ради були встановлені близько 8 нових веб-камер в Генічеській Гірці і Щасливцевому. У 2020-му році до них додалися камери на Рожевому озері і панорамні камери в Генічеську з видом на початок Арабатської Стрілки, також встановлені з ініціативи Віктора Плохушко. Таким чином, нові камери підкреслили туристичну синергію Арабатської Стрілки і Генічеська як одного туристичного регіону.

Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська

Сьогодні ж в лад введені відразу кілька веб-камер в самому Генічеську. Це 2 веб-камери на міському пляжі, 2 веб-камери на диком пляжі, одна з яких з видом на маяк, веб-камера з видом на Алею Казок, веб-камера з видом на АТБ і веб-камера з видом на сходи до пляжу.

Організаційні питання взяли на себе Віктор Плохушко і Олександр Галько, інтернет забезпечив провайдер М-Нет, електрику – міні-пекарня Франс.уа, а технічну реалізацію забезпечила редакція «Кирилівка.Укр». Весь проєкт реалізований коштом приватних осіб і організацій.

Всі перераховані вище веб-камери можна подивитися на сайті НМП «Арабатська Стрілка». Частина з них пізніше буде доступна і на сайті Azov.UA.

Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська
Веб-камери Генічеська

За підсумком, поки що тільки Стрілкове і 40-й кілометр залишилися без якісних онлайн-трансляцій. У цьому регіоні в літній сезон працює тільки веб-камера в кемпінгу «Р.А.С.А.», встановлена ​​за особисті кошти редакції «Кирилівка.Укр». У міжсезоння ж на цих курортах поки що не працює жодна камера.

Веб-камера на Рожевому Озері
Веб-камера на Рожевому Озері

Надалі з боку ініціаторів проєкту планується розширення мережі веб-камер як в самому Генічеську, так і на Арабатській Стрілці. І, в першу чергу, мова йде про організацію трансляцій в Стрілковому, на 40-му кілометрі і на гарячих джерелах.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *