Унікальні археологічні знахідки в самому серці Арабатської Стрілки

Переглядів: 3 402

Як добре коли мешканці громади не стоять осторонь можливих змін та великих відкриттів. Так і було в разі знаходження нового кургану в селі Щасливцеве.
Одним з місцевих, Дмитром Борисенко було помічено зсув та обвал грунту на одному з ймовірних курганів, про що він не зволікаючи повідомив голові Щасливцевської сільради Віктору Плохушко, який вже не вперше був головним ініціатором проведення археологічних досліджень на території ради. Адже йому , ще кілька років тому стало зрозуміло, що такі унікальні знахідки не є рідкістю для цієї місцевості. Зробивши фото та відправивши спеціалістам Віктор Олександрович отримав позитивну відповідь – “Це є справжній курган, який треба починати досліджувати вже сьогодні, адже такі поховання не рідко стають місцем наживи “чорних” археологів”.
Таким чином було укладено договір, а на при кінці серпня, за програмою археологічних досліджень, яка фінансується виключно за кошти Щасливцевської сільської ради, розпочато повноцінні розкопки кургану.
Що ж будемо із нетерпінням чекати на результати досліджень та унікальні знахідки, які повідають нам ще більше про історію Арабатської Стрілки..

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *