Сільський голова Віктор Плохушко отримав сертифікат “Блакитного прапору”

Переглядів: 2 103

Гарна новина для всіх відпочиваючих та мешканців Арабатської Стрілки, 7 вересня в Херсонській обласній державній адміністрації голові Щасливцевської сільради Віктору Плохушко було вручено сертифікат “Блакитного прапору.” Цей документ дає унікальну можливість на перевірку пляжів за всіма 32 критеріями та отримання самого “блакитного прапору” вже наступного року, звісно після інспектування Вікторією Радченко – яка є Кандидатом біологічних наук та головою правління ОО” Екологічна Ініціатива”, приїзд якої планується вже на 8 вересня 2020 року.
Нагадуємо, що таких сертифіката лише два на Херсонщині за всю історію та обидва видані для перевірки пляжів Арабатської Стрілки, а саме : центральний пляж села Щасливцеве та пляж бази відпочинку”Чайка 1″.
Літній туристичний сезон 2020 ще не закінчився, але Віктор Олександрович вже планує наступний, щоб він був безпечнішим , а відпочинок якіснішим.Адже отримання “блакитного прапору” – це надійний показник та гарант вищої якості пляжного відпочинку.

Критерії отримання блакитного прапору:

Згідно з вимогами Програми, пляж повинен задовольняти стандартам 32-х критеріїв, що стосуються екологічної освіти та інформації, якості води, екологічного менеджменту, безпеки і послуг.

Критерії екологічної освіти та інформації включають в себе необхідність звертати увагу громадськості на чистоту (забрудненість) пляжу, інформувати населення про особливо чутливі області прибережної зони з метою їх охорони, включаючи інформацію про об’єкти флори і фауни; про правила поведінки на пляжі; про програму «!Блакитний прапор», а також — про правила отримання пляжем Блакитного прапору. Це — одна з найбільш складних груп критеріїв, тому що вона включає в себе безпосередню освітню роботу не тільки по підвищенню рівня екологічної свідомості, а й щодо підвищення загального культурного рівня широких верств населення.

Критерії якості води вимагають відповідності якості води в зонах рекреації міжнародним і національним вимогам і стандартам.

Критерії екологічного менеджменту передбачають наявність плану землекористування і стратегичного плану розвитку прибережної зони, а також передбачає введення роздільного збору сміття, щоденне очищення пляжів під час сезону, відсутність на території пляжу транспорту та інше.

Критерії безпеки і послуг включають обладнання пляжів рятувальними вишками, інвентарем, наявність сертифікованих рятувальників і медпункту, доступність питної води і телефону, а також наявність спеціальних пристосувань для людей з особливими потребами та інше.

2 коментарі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *