Перемога тільки у єдності

Переглядів: 1 397

Голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко разом із представниками Херсонщини, серед яких були декілька місцевих голів, представник відділення Асоціації Олена Оленковська, багато мерів, серед яких також був присутній очільник столиці Віталій Кличко, керівники Асоціації міст України та Асоціації об’єднаних територіальних громад.

15 липня з 11:00 до 15:00 в м. Києві, під будівлею Верховної Ради України прийняли участь у мирній акції, щодо недопущення голосування за зміни до виборчого Кодексу в частині впровадження імперативного мандата на місцевому рівні та проведення виборів в пропорційній основі для громад від 10 тисяч населення та вимоги про неприйняття постанови Кабінету Міністрів України №3650 “Про укрупнення районів”, яка передбачає утворення нових громад.
Всі присутні, без винятку , виказували незадоволення щодо змін до виборчого Кодексу, зменшення проценту по можоретарці, самою постановою в якій нехтують правами мешканців громад.
Мітингувальники зазначили, що це не останнє їх зібрання та що це питання потребує більш ретельного та демократичного підходу.
Впродовж акції до мітингувальників виходили депутати та голова комісії пан Андрій Клочко поспілкуватися та визначити окремі пункти зібрання.
А вже після перерви голова Парламенту все ж таки зняв питання постанови Кабміну №3650 ” Про укрупнення районів” з голосування і відправив на доопрацювання до комітету місцевого самоврядування.
Також, цього дня були призначені місцеві вибори і щодо цього виникає дуже багато запитань, наприклад на якій основі вони будуть проходити?
Але як то кажуть : “Поживемо, побачимо”!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *