Міністерство громад відреагувало на акцію мешканців Арабатки

Переглядів: 2 324

7 липня під час мирного зібрання активістів з Арабатської Стрілки біля будівлі Кабінету Міністрів до пікетувальників вийшов Сергій Шершов – генеральний директор з питань розвитку місцевого самоврядування Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України.
Сергій Іванович на сам перед розпитав про нинішню ситуацію в Генічеському районі і запропонував голові Щасливцевської сільради Віктору Плохушко зустрітися для вивчення наявних документів і консультацій по даному питанню.
На зустрічі в Мінрегіоні були також присутні заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода та його співпрацівник. Посадовці зазначили, що вивчали стан речей тому розуміють, що на території Генічеського району мають бути сформовані кілька об’єднаних територіальних громад з кількома центрами.
Під час зустрічи були вивчені документи, паспорти громад на відповідність методиці формування ОТГ, а саме:
– кількість населення;
– кількість дітей дошкільного та шкільного віку;
– площа громади;
– дохід на душу населення.
Таким чином В’ячеслав Андронович запропонував не відкладати на завтра те , що можна зробити сьогодні і вирішив того ж дня, 7 липня, написати листа голові Херсонської обласної державної адміністрації Юрію Гусеву, де будуть пропонувати подати уточнюючий показовий варіант створення декількох ОТГ в Генічеському районі.
P.S: Почути позитивне висловлювання щодо нашого варіанту формування громад Генічеського району від посадовців такого рангу, після п’яти років листувань та зустрічей додає аргументів до позитивного вирішення цього питання.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *