Арабатська стрілка

Арабатська Cтрілка стала ближче завдяки новій поворотній UltraHD веб-камері

Переглядів: 2 159

Тепер слухати шум моря і милуватися ландшафтами початку Арабатської Стрілки можна круглий рік завдяки онлайн-трансляцій двох нових веб-камер, встановлених сільською радою Щасливцеве спільно з редакцією незалежного видання «Кирилівка.Укр». Це перший проект такого формату із настільки високою якістю відео-трансляції в країні.

Арабатська Стрілка – популярний курортний регіон, що приваблює теплим морем, широкими піщаними пляжами і екологічною чистотою. Цього року через пандемію коронавірусу більшість українців не мають змоги виїхати за кордон і все більше будуть відкривати для себе вітчизняні курорти. А онлайн-трансляції з веб-камер – один із кращих способів «заочно» познайомити їх з регіоном для полегшення прийняття рішення про нове місце для літнього відпочинку.

Арабатська стрілка
Арабатська стрілка

З цією метою сільською радою Щасливцеве спільно з редакцією НІАП «Кирилівка.Укр» на в’їзді на Арабатську косу були встановлені дві веб-камери, які ведуть безперервне мовлення в режимі реального часу з одного із найкрасивіших куточків українського півдня.

Одна з них – поворотна із зум-об’єктивом – кожні кілька секунд змінює ракурс і масштаб зйомки, наближаючи ті чи інші об’єкти.

Вона дозволяє в реальному часі розглянути мальовничі ландшафти початку Арабатської Cтрілки з численними бухтами, затоками, мілинами і уподобаними птахами острівцями. Так в панорамний тур потрапляє міст на Стрілку і сам Генічеськ, включаючи морський порт і протоку Тонку, що з’єднує Утлюкський лиман із затокою Сиваш.

Арабатська стрілка
Арабатська Cтрілка

Ракурс другої веб-камери охоплює обидва мости через протоку Тонку – новий автомобільний і старий залізничний, що з’єднують материкову частину з початком коси.

Старий залізничний міст, зведений ще у другій половині минулого століття віденською інженерною фірмою Waagner-Birо, сьогодні використовується тільки для автотранспорту, одночасно будучи пам’ятником інженерного мистецтва та історії Генічеська. Недалеко від нього стоїть новий капітальний міст, що веде до автотраси.

«Ми пишаємося тим, що стали частиною такого грандіозного проекту, – каже голова Щасливцевської сільської ради, Віктор Плохушко. – Упевнений, він буде сприяти популяризації Арабатської Стрілки як перспективного курортного регіону і збільшить його привабливість для українців і жителів сусідніх країн. Особливо зараз, в умовах закритих кордонів, коли люди шукають гідне місце літнього відпочинку всередині країни. Наше завдання – показати, що таких місць в Україні більш ніж достатньо, і Арабатка – одне з них».

Камери доступні на сайті Сільської ради Щасливцеве: https://arabat-rada.gov.ua/kameri/
і на сайті НІАП «Кирилівка.Укр» за такими посиланнями:

Обидві веб-камери ведуть онлайн-трансляції цілодобово 365 днів на рік, забезпечуючи високу якість зображення і передачу звуку. Устаткування закріплено на висоті близько 50 метрів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *