Щасливцевська сільська рада подала позов до суду

Переглядів: 1 784

Щасливцевська сільська рада не погоджується з форматом об’єднання територіальних громад в форматі “Один район – одна громада “, оскільки план розроблено з порушенням процедури передбаченої нормативно-правовим актом, а одна громада в межах одного району не відповідає засадам концепції реформи , щодо децентралізації та порушує критерії спроможності громад передбачені законодавством .
Тому було прийнято рішення подати позовну заяву до окружного адміністративного суду міста Києва в якій йдеться про оскарження розпорядження Кабінету Міністрів від 29 квітня 2020 року р.№474 – р щодо затвердження перспективних планів формування територій Херсонщини , в частині територій Генічеського району , а також зобов’язати Херсонську ОДА розробити та подати на розгляд Кабміну зміни по перспективному плану в межах Генічеського району, де на території Арабатської Стрілки має бути передбачена ОТГ в складі сіл Щасливцевської та Стрілківської сільських рад. Тому як з самого початку процесу децентралізації злагоджено та систематично ці ради вживали заходів для створення окремої ОТГ в межах Арабатської Стрілки, адже це відповідає усім критеріям спроможності та вигідні місцевим мешканцям в усіх аспектах .
Сьогодні ми бачимо , що завдяки туризму регіон розвивається , але цей розвиток може бути зведений нанівець , якщо адміністративним центром стане місто Генічеськ .
Тепер нам залишається чекати на визначення дати слухання за позовом де ми зможемо донести думку мешканців та довести своє законне право на добровільне об’єднання Арабатської Стрілки в окрему об’єднана територіальну громаду.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *