Петицію про створення ОТГ на Арабатській Стрілці не опубліковують на сайті Президента України?

Переглядів: 3 174

Ще 15 травня 2020 року Щасливцевська сільська рада подала електрону петицію на сайт інтернет-представництва Президента України із запитом розглянути прохання жителів Арабатської Стрілки створити ОТГ на Арабатській Стрілці. Адже згідно із Законом “Про добровільне об’єднання територіальних  громад”, воно і має бути добровільним, економічно спроможним, а думка громади – пріоритетною в прийнятті рішення.

На 29 травня – а це 11 робочих днів з моменту подачі – петиція, подана від імені Бекірова Руслана Деляверовича, юрисконсульта Щасливцевської сільської ради, так і не була опублікована. Хоча за регламентом, якщо вона відповідає встановленим вимогам, то оприлюднюються протягом 2-х робочих днів з дня надіслання , або ж у випадку її невідповідності – повідомляється про відхилення. Але ні того, ні іншого так і не відбулося.

«Прочекавши більш ніж затверджений сайтом Президента термін, стало очевидним, що ми втрачаємо дорогоцінний час, очікуючи на офіційне підтвердження, тому вирішили повторно спробувати зареєструвати ту ж петицію, але в цей раз зберегти скріншот для підтвердження спроб Щасливцевської сільської ради та наявності петиції в цілому. Також залишився без уваги запит до технічної підтримки. Можливо, це сталося через перевантаженість чи некомпетентність техслужби сайту. Та не хочеться думати, що петиція, яка може викликати суспільний резонанс, була спеціально “захована” подалі від “цікавих очей”. Чи комусь не хочеться, щоб це питання дійшло до Президента?», – коментує голова сільради Віктор  Плохушко.

Нагадаємо, що в затвердженому нещодавно перспективному плані формування громад Херсонської області, не передбачено утворення окремої територіальної громади на території Арабатської Стрілки, незважаючи на повну відповідність її утворення Методиці формування спроможних територіальних громад, затвердженій постановою Кабінету Міністрів України №214 від 08.04.2019 р.

Проблема в тому, що об’єднавши наш курортний край в одну громаду з усім переважно сільгосп районом, а це – 53 населених пункти, потреби курорту не будуть першочерговими – логічно, що депутати тоді швидше проголосують за виділення коштів на будівництво водопроводів, доріг або інші потреби, ніж за обладнання нового сучасного пляжу або набережної на Арабатській Стрілці.

Через спірне об’єднання громад тепер всі плани розвитку – про набуття статусу курорту місцевого значення, розвиток  бальнеології, інше – можуть залишитися лише планами. Так невже ми знаходимося на різних планетах з центральною владою, що проблеми нашого регіону вирішуються за закритими дверима, не беручи до уваги законне право жителів Арабатської Стрілки на добровільне об’єднання і успішний розвиток?

Тож, якщо справа у технічному перевантаженні сайту Президента України, і петиція все-таки буде опублікована, ми обов’язково сповістимо мешканців і усіх небайдужих, щоб вони змогли підтримати майбутнє улюбленого курорту.  

Публікуємо скриншот петиції, яку надіслали для оприлюднення на сайт Президента:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *