Чи буде зменшено туристичний збір?

Переглядів: 1 362

До початку літа залишилося меньше місяця і власники приватних готелів, баз відпочинку та домоволодінь продовжують активно готуватися до літнього сезону.
Цього року у зв’язку з пандемією піднімається питання чи будуть зменшені для бізнесу ставки державних та місцевих податків та зборів? Зокрема, чи буде зменшено туристичний збір?
Стосовно цього повідомляємо, що Щасливцевська сільська рада, в залежності від рівня туристичного сезону – 2020 , могла б розглянути варіант зменшення  ставки туристичного збору. Але наразі законодавство не надало таких повноважень місцевим радам на поточний рік. Нам дано право  змінювати на цій рік  тільки ставку єдиного податку.
Та зауважимо,  що серед іншого податкового навантаження туристичний збір не є основним тягарем для місцевого бізнесу ,бо є мінімальним –  у нас він є ледь чи не найменшим в Україні. (Нагадуємо його ставки за цим посиланням https://arabat-rada.gov.ua/oficijna-informaciya/turistichnij-zbir/).
А ось, що могло б суттєво полегшити навантаження на бізнес, то це тимчасове зменшення податку на прибуток чи ЄСВ,  або введення якогось пільгового кредитування,  тощо, але це не в компетенції місцевих рад.
Маємо надію, що держава розробить дієвий інструмент підтримки бізнесу, постраждалого від карантину.
З діючими наразі  “карантинними” заходами підтримки  бізнесу можна  ознайомитися тутhttps://sme.gov.ua/covid19-qa/#qa2
А поки в умовах самоізоляції продовжуємо готуватися до сезону та чекаємо на послаблення умов карантину. І нагадуємо про необхідність дотримуватися під час карантину засобів особистої безпеки , адже від цього залежить здоровья усіх  нас і безпека курортного сезону.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *