Асоціація ОТГ проведе мирну акцію на порозі Кабінету Міністрів та під Офісом Президента

Переглядів: 1 167

29 травня о 11 годині Асоціація ОТГ України планує провести мирну акцію на порозі Кабінету Міністрів та під Офісом Президента щодо захисту громад,адже сьогодні не тільки громади Генічеського району не можуть отримати позитивний висновок , щодо бажання об’єднатися в окремі спроможні ОТГ але під загрозою ліквідації опинилися вже сформовані ОТГ , які пройшли демократичний шлях добровільного об’єднання відповідно до Закону України “Про добровільне об’єднання територіальних громад”. Наразі налічується 120 діючих ОТГ , які увійшли до цього списку.
На жаль центральна влада не дослухається до прохань мешканців громад і це може створити соціальну напругу ,незадоволення та протести мешканців громад.
Позиція Асоціації ОТГ насамперед полягає в тому ,що громади , які пройшли шлях добровільного об’єднання , вибори , перші кроки становлення і розвитку , успішно надають послуги мешканцям – не можуть бути ліквідовані , адже громади ,  які повірили в реформу і зробили її успішною мають право на ще один термін для розвитку.
Тож чекаємо на результати мирної акції  в столиці та “тримаємо кулаки ” за наших співвітчизників.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *