Перспективний план Херсонщини затверджено – остаточно ?!

Переглядів: 2 614

29 квітня 2020 року Кабінетом Міністрів України було затверджено перспективний план Херсонщини, яким передбачається об’єднати весь Генічеський район в одну об’єднану територіальну громаду.
Нажаль, сьогодні ми бачимо, що Кабінет Міністрів України не дослухається до думки народу, адже ще тиждень тому було написано листа Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю з проханням врахувати думку мешканців Арабатської Стрілки. Наразі ми розуміємо, що “один район, одна громада” – це шлях у забуття  саме для Арабатської Стрілки.
Поданий до затвердження варіант даного перспективного плану – це результат бажання та особистої думки окремої кількості людей і аж ніяк не більшості. Тому ми маємо твердий намір звертатися  безпосередньо до Гаранта Конституції Володимира Зеленського, за якого рік тому голосували під час президентських перегонів, та донести до нього особисто  думку мешканців Арабатської Стрілки, яка полягає в тому, що згідно з Законом України  “Про добровільне об’єднання територіальних громад” думка громади має бути пріоритетною в прийнятті остаточного рішення. Тим більше , коли є відповідність певній методиці Кабміну та ресурси, а головне – відповідальність, яку на себе не боїться взяти громада.
Можливо, сьогоднішнє рішення не на нашу користь , але воно не є фінальним, тому ми маємо  відстоювати своє законне право на добровільне об’єднання в об’єднану територіальну громаду на Арабатській Стрілці, в яку увійдуть Стрілківська та Щасливцевська сільські ради.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *