Пропозицію громад Арабатки почули в Києві

Переглядів: 5 199

3 лютого в Міністерстві розвитку громад та територій України проходила консультаційна нарада , щодо формувань об’єднаних територіальних громад.
Голова Херсонської обласної державної адміністрації Юрій Гусєв стримав своє слово та передав позицію мешканців Арабатської Стрілки, щодо об’єднання сіл Щасливцевської та Стрілківської сільських рад в окрему ОТГ , також губернатор озвучив відповідь, щодо запиту до РНБО, про
безпеку на цих територіях, в якому зауважень не отримав. А це вказує на те , що рішення можна приймати згідно існуючого законодавства . Але запропонував саме уряду вирішити питання ,щодо окремої ОТГ на території Арабатської Стрілки , зауваживши що вже скоро офіційно буде звертатися до уряду саме з цим питанням .
Ю.Ганущак , директор інституту місцевого самоврядування,засумнівався в наявності відповідних показників майбутньої територіальної громади на , що
Віктор Плохушко надав потрібні данні, які вказують на наявність всіх показників, за заданими нормами , які підтверджують спроможність Арабатської Стрілки стати окремою громадою.Його також підтримав Ю. Негода , зауваживши що стосовно Щасливцевської та Стрілківської сільських рад , єдине що треба узгодити, тільки питання безпеки, а все інше відповідає заданим урядом нормам . А ще вказав на те, що території майбутніх об’єднаних громад мають бути не більше ніж одна тисяча квадратних кілометрів, а об’єднання всього Генічеського району в одну громаду не має майбутніх перспектив.
На жаль народний депутат України В. Іванов висловив свою думку не на користь виборців з Арабатської Стрілки, адже підтримав ідею формування “Один район ,одна громада”.
Асоціація міст України, Всеукраїнська Асоціація громад та Асоціація об’єднаних територіальних громад виступили проти формування великих громад , зауваживши , що це не сприятиме їх розвитку та наголошує на тому , що Арабатська Стрілка може стати дуже процвітаючою та спроможною ОТГ.
Чекаємо об’єктивного підходу для рішення нашого питання.
Голова Щасливцевської сільської ради В.Плохушко висловлює велику подяку окремим народним депутатам Верховної Ради України, Асоціації міст України, Всеукраїнській асоціації громад, Асоціації об’єднаних територіальних громад , фахівцям , які розбиралися в цьому кропітливому питанні та губернатору Херсонщини за підтримку бажання мешканців Арабатської Стрілки об’єднатися в окрему об’єднану територіальну громаду.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *