Увага! АТ “Херсонгаз” повідомляє

Переглядів: 1 969

Повідомляємо, що з 01.01.2020 року на підставі пункту 1 глави 6 розділу  VI Кодексу газорозподільних систем (Кодекс ГРМ), затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. №2494, пункту 6.1 розділу VI Типового договору розподілу  природного газу, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015р. №2498  Постанови НКРЕКП “Про встановлення тарифу на послуги розподілу природного газу  для АТ “ХЕОСОНГАЗ”” від 24.12.2019 року №3046, для побутових споживачів  природного газу розділено плату за послуги з газопостачання на дві складові: 

природний газ, як товар;
послуга з розподілу природного газу.

Таким чином кожний побутовий споживач сплачує своєму постачальнику ( на території Херсонської області – постачальник із спеціальними обов’язками ТОВ “Херсонрегіонгаз”) вартість фактичного спожитого природного газу, а за послуги з розподілу цього природного газу окремо – АТ “Херсонгаз” (Оператор ГРМ). При цьому плата за послуги з розподілу природного газу, у відповідальності до глави 6 розділу 6 Кодексу ГРМ, здійснюються виходячи з величини річної замовленої потужності об’єкта споживача та оплачується споживачем рівномірними частками протягом календарного року.
Місячна вартість послуги розподілу природного газу визначається як добуток 1/12 річної замовленої потужності об’єкта споживача на тариф, встановлений НКРЕКП для відповідного Оператора ГРМ із розрахунку місячної вартості одного кубічного метра замовленої потужності.
Річна замовлена потужність об’єкта споживача на розрахунковий календарний рік визначається Оператором ГРМ виходячи з фактичного обсягу споживання природного газу цим об’єктом за газовий рік( період часу, який розпочинається з першої газової доби жовтня поточного календарного року і триває до першої газової доби жовтня наступного календарного року), що передував розрахунковому календарному року, який визначається відповідно до вимог цього Кодексу ГРМ.

Реквізити АТ “Херсонгаз” для оплати за послуги з розподілу природного газу наступні: 73036, м. Херсон, вул. Поповича, буд.3, р/р UA053808050000000026005619739 АТ Райффайзен Банк АВАЛЬ у м. Києві, МФО 380805, ЄДРПОУ 03355353.
З огляду на суттєву зміну порядку оплати послуг з газопостачання та з метою зняття можливої соціальної напруги у перехідний період, просимо врахувати це в Вашій повсякденній роботі з населенням, в тому числі при визначенні розмірів пільг та субсидій громадянам, та сприяти якомога ширшому висвітленню цих змін з боку органів державної влади та місцевого самоврядування.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *