Вперше Арабатську Стрілку відвідав посол Білорусі Ігор Сокол

Переглядів: 1 694

Сьогодні на Арабатській Стрілці з робочим візитом перебував Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол. Він зустрівся в Щасливцеве з представниками районної влади та сільських рад Арабатської Стрілки. Зустрічали високого  гостя  за старою традицією хлібом-сіллю.

Метою візиту було ознайомлення з територією Арабатської Стрілки для можливого інвестування та співробітництва.

Зокрема, про білоруські інвестиції в Чорноморське і Азовське узбережжя йшлося між главами держав України і Білорусі Володимиром Зеленським та Олександром Лукашенко під час їх недавньої зустрічі в Житомирі. І ось, посол Білорусі, який жодного разу у нас не був, приїхав подивитися  наш морський край, як-то кажуть, на власні очі.

Високий гість ознайомився з вільними земельними ділянками під будівництво пансіонатів та баз відпочинку в Щасливцеве та Стрілковому, відвідав міжнародну клініку відновного лікування В.Козявкіна, дізнався про лікувальні термальні джерела, побував на березі моря.

Посол виразив захоплення нашими багатими природними ресурсами, особливо зацікавився бальнеологією і тим, що Арабатська Стрілка – одне з небагатьох місць в світі, де вдало лікується псоріаз, і пожалкував, що бальнеологічні і оздоровчі ресурси не використовуються в повному обсязі. Говорячи про можливі інвестиції, посол зазначив, що білоруські компанії бурять газові і нафтові свердловини в Україні, тому буріння термальних свердловин для них не проблема.

«Розвиток вашої території бачу також в будівництві якісної дороги. Якщо ви побудуєте хороші дороги, до вас поїдуть не тільки білоруси, а й інші туристи. А хороші відгуки будуть найкращою рекламою », – зазначив посол. Він також додав, що вже зараз білоруські компанії виграють в Україні тендера на будівництво доріг європейської якості.

Високого гостя ознайомили також з єдиним, що належав раніше білоруській компанії пансіонатом «Золоті піски». Посол здивувався, що білоруська організація продала його, бо майже всі свої об’єкти за кордоном, особливо на території України, Республіка Білорусь зберегла. А також здивувався, що на Арабатці немає оздоровчих установ, що належали б державі.

«Спілкування з послом дає оптимізм для нової роботи, постановки і реалізації нових завдань, – прокоментував зустріч Віктор Плохушко, Щасливцевський сільський голова. – Висока оцінка потенціалу розвитку нашого краю людиною, яка живе в країні, що є певним прикладом благополуччя, порядку, дає стимул. Ну, і так як їх зацікавило будівництво оздоровчого комплексу з використанням термальної води, є надія, що до нас можуть зайти білоруські інвестори. Але це також буде залежати від наших політиків та стабільності в країні».

На завершення свого візиту посол Білорусі подякував за гостинний прийом, зазначив, що йому було дуже цікаво, і пообіцяв приїхати на Арабатську Стрілку влітку з дружиною на відпочинок.

Юлія Слуцька

Фото Тимура Аджибілякова

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *