Робоча зустріч в м. Київ 

Переглядів: 1 902

19 листопада голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко взяв участь в робочій зустрічі під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Інни Мєтєлєвої, на тему “Модельні поселення України як інструмент сталого сільського розвитку” в Києві.
Віктор Олександрович на цій зустрічі розповів про стратегію розвитку Арабатської Стрілки як бальнеологічного курорту місцевого значення. Але для консолідації зусиль і природно-лікувальних ресурсів у цьому напрямі нам потрібно створення ОТГ.

І якщо Щасливцевській та Стрілківській сільськім радам дадуть змогу об’єднатися в ОТГ – як в єдиний орган керування курортом “Арабатська Стрілка”- це дасть нам можливість направити бюджетні кошти на розвиток курорту як всесвітньої відомої здравниці та туристичної дестинації. Все це підвищить економіку та туристичний імідж не тільки нашого краю, а і всієї Херсонської області, а на міжнародному рівні – і України.
Також обговорили каналізування регіону, адже тільки зі створення центральної каналізаційної системи регіону, зможемо очікувати від держави визначення Арабатської Стрілки курортом державного значення.
Але оскільки ні одна громада самостійно не зможе реалізувати такий проект без державних коштів заступник Міністра Інна Мєтєлєва запропонувала подати проект до Херсонської державної обласної адміністрації , а вона в свою чергу підтримає його.

Загалом захід був дуже цікавим та плідним. Багатим на зустрічі з представниками бізнесу та влади, співпраця з якими може слугувати розвитку Арабатської Стрілки.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *