Вирушаємо до перемоги у фінальному етапі конкурсу “Неймовірні села України”

Переглядів: 1 805

   20 вересня аналітик з надходжень до місцевого бюджету Щасливцевської сільської ради з великим досвідом та рішучим наміром Наталя Колосова вирушає до Києва з ціллю захистити наш бізнес-проект “Благоустрій пляжу для людей з інвалідністю у візках та інших маломобільних груп населення” у конкурсі “Неймовірні села України” від “Агро-портал”. Наталя має намір ще раз довести, що наше село найнеймовірніше в Україні і ця зустріч з експертами стане вирішальною для нашого бізнес-проекту.
Тож, побажаємо Наталі вдалого виступу!  
Нагадуємо, що нещодавно Експертна рада ІV Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2019» обрала село Щасливцеве першим у п’ятірці фіналістів.  Редакція AgroPortal.ua в рамках «Неймовірного сільського автопробігу» відвідала село, щоб переконатися в його неймовірності.
   Сільський голова Віктор Плохушко та аналітик з надходжень до місцевого бюджету Наталя Колосова супроводжували експертів, розкриваючи у репортажі, усі неймовірності та чудові краєвиди нашого села. 
Ось такий репортаж вдалося взяти нашим чинним гостям:
“Щасливцеве — одне з тих сіл, що знаходиться на найдовшій піщаній косі Європи — Арабатській Стрілці. Вузька смужка суші простягнулася стрілою на 112 км, розділивши собою Азовське море та озеро Сиваш.
Село позиціонує себе як місце для сімейного відпочинку. «Сезон у нас розпочинається відразу після завершення навчального року і триває аж до Дня Незалежності. А у вересні розпочинається невеликий «оксамитовий сезон» — приїжджають туристи з дошкільнятами та люди похилого віку», — розповідає Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко.

Джерело фото: AgroPortal.ua
Віктор Плохушко, сільський голова с.Щасливцеве

За його словами, Щасливцеве — це не Одеса, але і тут окрім моря туристам буде чим зайнятися. На території села знаходиться термальне джерело, температура води у якому сягає 70°С. Джерело багате на борні, йодо-борні, хлоридні, натрієві, слаболужні термальні води. Тут можна купатися навіть узимку. Ще в селі є свої солоні озера, які заповнює ропа з Сивашу. Через велику концентрацію солі тіло людини здатне самостійно триматися на поверхні води. Ці озера порівнюють з ізраїльським Мертвим морем. Крім того, тут можна набрати сиваські грязі, які використовують для лікування різних хвороб.
А родзинкою Щасливцевого є своє рожеве озеро, яке носить назву Зяблівське. Його береги влітку вкриті сіллю, яка з’являється тут шляхом випаровування. Згідно генерального плану, сільська рада має на меті знайти інвестора для будівництва поблизу озера водолікарні.

   Джерело фото: AgroPortal.ua

Бюджет села наповнюється за рахунок оренди землі та податку на нерухомість. Від приватного сектору село отримує близько 800 тис. грн. «Так, це немалі гроші, але щоб їх отримати, потрібно заплатити комунальникам, щоб ті їх зібрали, а щоб туристи приїхали на відпочинок, нам потрібно взяти участь у виставках, яка коштує мінімум 100 тис. грн», — говорить Віктор Плохушко.
Але що не зробиш для промоції свого регіону! Громада бере активну участь у різноманітних туристичних виставках. Вже восени вони будуть представляти всю Арабатську Стрілку на міжнародній виставці у Львові. «До складу нашої сільської ради входять три села — Генічеська Гірка, Приозерне та Щасливцеве, і ми намагаємося показати всі переваги відпочинку в кожному з них, — говорить аналітик з надходжень до місцевого бюджету Щасливцевської сільської ради Наталія Колосова. — В минулому році у нас було близько 800 тис. туристів з різних куточків країни, і ми просто зобов’язані створювати їм гідні умови для відпочинку».
 Джерело фото: AgroPortal.ua
Наталя Колосова, аналітик з надходжень до місцевого бюджету Щасливцевської сільської ради 

   Цього року вперше в селі запрацював інформаційний центр, в якому можна купити карту місцевості, дізнатися розклад руху громадського транспорту, вибрати житло, купити сувенірну продукцію чи просто перепочити.
На конкурс «Неймовірні села України 2019» громада села вирішила подати бізнес-план зі створення доступного пляжу для інвалідів на візках та інших маломобільних груп. У рамках реалізації проекту планується спорудити вихід до солоного озера із дерев’яними доріжками для пересування, спеціалізованими переодягальнями, інформаційними вказівниками, а також придбати пляжні коляски для купання.

   Джерело фото: AgroPortal.ua

«На солоні озера приїжджають різні групи людей, і нам хотілося б створити комфортні умови відпочинку для кожного. Грантові кошти проекту дозволять залучити до оздоровлення максимально широке коло людей з числа інвалідів на візках та зробити доступним для них пляжний відпочинок, — додає Наталія Колосова. — До того ж у цьому році солоні озера перейшли до нашої юрисдикції, ми привели інфраструктуру в належний вигляд і хочемо зробити ці озера меккою туризму та оздоровлення».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *