У Щасливцеве розмалювали найвужчу вуличку

Переглядів: 1 720

Нещодавно в Щасливцеве в провулку, що веде з вул.Мира на вул.Р.Кузнєцова, Щасливцевська сільська рада створила новий туристичний арт-об’єкт – “Найвужчу вуличку Щасливцеве”.

“Родзинка ідеї в тому, що для Арабатської Стрілки характерні великі, привільні простори, а тут раптом посеред усієї цієї широти – така ось вузенька вуличка, – розповідає ініціатор створення  вулички, місцевий активіст  Ігор Меньшов. –  Ми хотіли зіграти на контрасті і створити щось цікаве для туристів, що вони могли б подивитися, де було б цікаво сфотографуватися. На мою думку для цього добре підходив вузенький перевулок між вулицями Миру і Р.Кузнєцова. Цю ідею підтримали у Щасливцевській сільській раді і ми взялися за її втілення”.

 З одного боку вузький провулок огорожний бетонними плитами і їх вирішили розписати. Разом з художником Воломиром Шпаком Ігор Меньшов обговорювали концепцію розпису, адже через вузький простір не будь-який малюнок тут буде добре виглядати.  Зупинилися на ідеї  зображення підводного світу, що характерно для нашого морського краю.

“Персонажами стали риби Азовського моря і інші мешканці підводного світу, нирці і аквалангісти, затоплені судна, аксесуари людського побуту, які могли потрапити на дно моря, такі як древні амфори, якорі, інше”, – говорить художник Володимир Шпак, якому сподобалася ідея розпису найвужчої вулички і він взявся за її втілення.

Вуличний розпис “розкинувся” в довжину на 42 м, у висоту – на 2 м, загальна його площа – 84 м.кв. Написав підводний світ Азовського моря Володимир Андрійович за 4 дні, плюс один день пішов на підготовку стіни.

На цьому створення “Найвужчої вулички Щасливцеве” не закінчилося. Ще потрібно покращити її благоустрій, а також з боку вул.Мира буде встановлена скульптурна композиція у вигляді дельфінів, яку зробить художник і скульптор Володимир Шпак.

А ініціатор її створення Ігор Меньшов планує проводити промо-конкурси серед туристів у соцмережах. Наприклад, знайти на стіні заданий предмет і  сфотогрофуватися поряд, а за це отримати  на згадку сувенір з логотипом Арабатської Стрілки.

Та вже і сьогодні ця вуличка цікава місцевим і туристам, особливо дітям.

Юлія ПЛОХУШКО

Фото автора  і Тимура АДЖИБІЛЯКОВА

 

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *