Сільський голова переймає досвід створення добровільних пожежних формувань у Польщі

Переглядів: 981

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко перебуває у відрядженні у Республиці Польща у складі делегації Херсонської області. Метою візиту є обмін досвідом щодо створення та функціонування добровільних пожежних формувань.

У делегацію, яку очолює заступник начальника Головного управління ДСНС України в Херсонській області Катерина Гаврилова, увійшли також голови ОТГ Галина Лобунько, Світлана Корольова, Алла Баранова та Михайло Буряк.

Вчора, 25 червня, наша делегація відвідала гміну Скала (гміна – адміністративна одиниця третього рівня, найменша в країні) і їх пожежну частину, яка функціонує на добровільних засадах наряду з державною. Вогнеборці-волонтери мають сучасне обладнання, яке ми можемо побачити на фото нижче, і здатні загасити вогнище чи допомогти потерпілим у надзвичайній ситуації ще до приїзду державної служби.

Цікаво, що добровільних пожежних в Польщі навіть більше, ніж професійних. І ніяких преференцій від держави вони за це не отримують – ні тобі надбавки до пенсії чи зарплатні по основному місту роботи, ні тобі пільг. Для них це справа честі і більш ніж сторічна традиція.

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *