У Щасливцеве відзначили Хидирлез

Переглядів: 1 493

Сьогодні, 4 травня, у с. Щасливцеве відбулося святкування Хидирлезу – кримськотатарського свята весни, першого колосу. Святковий захід відбувся у парку на відкритій сцені і був підготовлений Щасливцевським сільським будинком культури. До участі у концертній програмі також були запрошені гості — колективи художньої самодіяльності Новоолексіївського СБК “Лале” та танцювальний колектив сільського будинку Генічеської Гірки ансамбль “Сельсебіль”.

Цього разу гості Арабатської Стрілки та мешканці мали змогу безкоштовно продегустувати смачні кримськотатарськи народні страви, зроблені мішканками села Щасливцеве: Ебубекір Лютфіє, Мурзаєва Єльвіна, Куртбедінова Світлана та Ельзара Асанова, яка стала переможницею кримськотатарської страви “Къатмер янтыкъ”.

Голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко привітав усіх зі святом, побажав мирного неба, гарного вражаю на Арабатській Стрілці та по всій Україні, також побажав гарного сезону в цьому році.

Також усіх присутніх привітав Нєджат Куртамєтов, представник підприємств «АгроСтеп», «Волна», «Генічеського центрального ринку» та районної організації партія “Основа”. Він привітав усіх з днем вражаю та побажав усього самого найкращого. Ці організації також були спонсорами смачного плова, яким усіх пригощали, та головного приза у боротьбі Куреш – барана.

Під час свята голова Щасливцевської сільської ради Віктор Плохушко по сцені прокотив Халахай (круглий хліб), усі присутні, як мешканці села, так і гості, зустріли бурними оваціями, так як в цьому році гарний прогноз на врожай та на гарний туристичний сезон.

Також зі сцени парка с. Щасливцеве привітали усіх присутніх заступник Генічеської РДА Гульнара Бекирова та голова регіонального Меджлісу Ленур Люманов. Вони побажали гарного та вдалого сезону та мирного неба над головою.

Під час свята усі з задаволенням дивились концерт, брали участь у лотереї, а також з азартом спостерігали за гарячими змаганнями із кримськотатарської національної боротьби — Куреш. Переміг в ній Анатолій Стрюков з м. Генічеськ, який і отримав у винагороду головний приз – барана.

Свято відбулося у по-домашньому затишній, радушній атмосфері.

Подробиці святкування – у нашому фото та відео звіті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *