Звіт Щасливцевського сільського голови за підсумками роботи у 2018 році

Переглядів: 1 683

12 квітня відбувся публічний звіт Щасливцевського сільського голови Віктора Плохушко за підсумками роботи у 2018 році. Звіти відбулися у с.Щасливцеве, с.Генічеська Гірка та у сел.Приозерному. Нижче публікуємо текст звіту.

Звіт Щасливцевського сільського голови перед територіальною громадою за підсумками роботи у 2018 році

 Згідно з планом та у відповідності до ст.42 ч. б Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,голова Щасливцевської сільської ради  Віктор Плохушко, 14 квітня, відзвітував  про свою роботу перед територіальною громадою на відкритій зустрічі з громадянами.
У відповідності до ст.13 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», не рідше одного разу на рік територіальна громада має право проводити громадські слухання – зустрічатися з депутатами відповідної ради та посадовими особами місцевого самоврядування, під час яких члени територіальної громади можуть заслуховувати їх, порушувати питання та вносити пропозиції щодо питань місцевого значення, які належать до відання місцевого самоврядування.
Впродовж звітного періоду у Щасливцевській сільській раді проводилась відповідна робота щодо організації ефективної діяльності всіх працівників сільської ради, підвищення їх відповідальності за виконання сільського бюджету.
За підсумками роботи, у 2018 році план доходів загального бюджету виконкому Щасливцевської сільської ради виконано на 102 %. При уточненому плані 16 млн 794 тисяча 500 грн., фактично надійшло 17 млн 136 тисячі 300 грн. Кредиторська заборгованість відсутня.

Тепер щодо виконання Програми соціально-економічного і культурного розвитку сільської ради за 2018 рік:

Стосовно ДОШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ, ШКОЛИ, ЗАКЛАДІВ КУЛЬТУРИ, культури маємо наступні результати:
– Передано фінансовий ресурс в вигляді міжбюджетного трансферту (субвенції):
Підвіз дітей – 99 тис.800 грн.
Харчування закладів освіти – 99 тис 560 грн.
Оздоровлення дітей -7 тис.432 грн.
– Проводились поточні ремонти ясла – садків с. Щасливцеве та селища Приозерне.
– Було придбано постільну білизну та господарські товари для я/с «Ромашка» на суму 45 тис. грн.

– Придбано гойдалки для я/с «Дзвіночок» на суму 89800 грн.

Постійно проводиться робота по забезпеченню належних умов для розвитку української культури, гармонійного поєднання інтересів української нації, корінних народів і національних меншин.
– Для будинку культури с. Щасливцеве придбано технічну апаратуру на суму -198 тис. 200 грн, комплекти сценічних костюмів та сценічне взуття – 161 тис. 650 грн.
– У сільську бібліотеку придбані канцтовари, зроблена підписка на періодичну літературу на суму 4 тис.444 грн.
З метою надання якісних послуг та розвитку в сфері освіти, підтримки належного рівня матеріально-технічної бази і забезпечення проведення видатків на утримання закладів освіти було передано з Щасливцевського сільського бюджету районному бюджету фінансовий ресурс у вигляді міжбюджетного трансферту (субвенції) на:
– монтаж пожежної сигналізації в я/с «Ромашка» – 37 тис. 980 грн.,
– монтаж пожежної сигналізації в Щасливцевській ЗОШ – 47 тис. 288 грн.,


– поточний ремонт опалення в учбовому корпусі Щасливцевської ЗОШ – 56 тис.879 грн.,
– встановлення огорожі Щасливцевської ЗОШ з північної сторони – 60 тис грн.,
– монтаж устаткування дистанційної передачі даних з комерційного обліку природнього газу в котельні ЗДО я/с «Ромашка» – 38 тис. 496 грн.,
– капітальний ремонт приміщення музичної зали – шкільної їдальні (утеплення підлоги) -167 тис. 918 грн.


– придбання мультимедійного проектора – 15 тис. грн., мультимедійної дошки – 22 тис. грн., принтера – 8 тис. грн.
Проведено облаштування прилеглої території сільського клубу с. Генічеська Гірка – 340 тис. 408 грн.


Працюють спортивні секції та тренажерний зал. В тренажерний зал придбано один тренажер на суму 12 тисяч 400 грн.

Встановлено 2 спортивних комплекси «Супермен» – в парку с. Щасливцеве та на пляжній зоні с. Щасливцеве. Планується встановити ще на території селища Приозерне.


Колективи Щасливцевського будинку культури та сільського клубу с. Генічеська Гірка у 2018 році провели багато різноманітних заходів та з успіхом брали участь у районних, обласних та міжнародних заходах.


У 2018 році багато уваги приділялося розвитку спорту. Зокрема, відбулися такі СПОРТИВНІ ЗАХОДИ:


– Міжнародний дитячий турнір з боксу
– Дитячий забіг до Дню захисту дітей
– Два турніри з пауерліфтингу «Арабатський богатир»


– Турнір з силового багатоборства «Кубок Азовського моря»
– Вперше проведено «Арабатьский півмарафон» – трейловий забіг на дистанції 21.1 км та 5 км та Перший турнір з «Біблейду».


Вже третє літо поспіль на території ради проводяться силові екстремальні шоу, в яких беруть участь найсильніші чоловіки з різних країн. Це чемпіонат Європи зі стронгмену (силового екстриму), чемпіонат України з сили хвату.


Набуває розвитку також вітрильний спорт. Влітку у нас відбувся Другий етап чемпіонату України з віндсерфінгу та чемпіонат з кайтсерфінгу.


Окрім цього, проводився турнір з дзюдо, присвячений Героям Небесної Сотні та наші юні спортсмени брали участь у багатьох турнірах України та області з дзюдо.

У сфері культури:
Протягом року колективи Щасливцевського будинку культури та клубу с.Геніческа Гірка організовували святкові концерти та заходи до державних свят, з успіхом брали участь у обласних, всеукраїнських та міжнародних фестивалях.


Вже традиційним стало проведення для мешканців населених пунктів Щасливцевської сільської ради та гостей культурно-масових свят, таких як «Святкування Нового року», «Арабатьска Маланка», «Арабатська Масляна», Кримськотатарське свято «Хидирлез».


За підтримки Щасливцевської сільської ради проведено Фестиваль дитячої творчості «Арабатьске натхнення».


Профінансовано виступи народного артиста України Віктора Павлика (у липні) та на День Незалежності – заслуженої артистки України Ірини Шинкарук.

У сфері медичного обслуговування та охорони здоров′я протягом минулого року:
– Було забезпечено роботу виїзного флюорографу.
– Будівництво ФАПу в селі Генічеська Гірка завершено. ФАП здано в експлуатацію, отримано декларацію про закінчений будівництвом об′єкт.


– Придбано ліцензійну медичну систему МІС – 18 тис. грн..
– Для ремонту палати інфекційного відділення Генічеської ЦРЛ придбано будівельні матеріали на суму 50 тис. грн.

Щодо БЛАГОУСТРОЮ наших сіл, проведені такі роботи:
– Розроблено проекти «Реконструкція мережі водопостачання в с. Щасливцеве по вул. Гагаріна, вул. Миру, вул. Р.Кузнєцова, вул. Сивашська, Набережна» – 246 тис. 834 грн.
– Впроваджено в населених пунктах Щасливцеве та Генічеська Гірка подворовий збір твердих побутових відходів. На протязі 2018 року проводився вивіз сміття до полігону м. Генічеськ.


– Проведено грейдерування та підсипка доріг в населених пунктах – 793 тис. 509 грн.


– Проводився покіс трави , ліквідація стихійних звалищ, аварійних дерев, поточний ремонт «Пам’ятного Знаку».
– Проведено благоустрій по вул. Миру (центр) с. Щасливцеве, покладено тротуарну плитку, встановлено дитячі каруселі, лавки, тощо – 1 млн. 471 тис. 170 грн.


– Благоустрій центру с. Приозерне (дитячий майданчик) – 128 тис. грн.
– Розроблені схеми благоустрою центральних вулиць с. Щасливцеве та с. Генічеська Гірка
– Проведено капітальний ремонт даху житлового будинку в с. Приозерне – 192 тис. 41 грн.
– Проведено капітальний ремонт 3-кімнатної квартири – 201 тис. 109 грн. і 1- кімнатної квартири – 164 тис. 980 грн. в с. Приозерне.
– Капітальний ремонт квартири за адресою: с. Приозерне вул. Заводська, 9 не виконано за браком коштів.
– Виділено кошти та придбано для КП «Комунсервис» два сміттєвози – за 948 тис. грн., та за -1 млн. 50 тис. грн., екскаватор –945тис. грн., і грейдер –402 тис.грн.


– Будівництво вуличного освітлення в с. Генічеська Гірка (вул. Виноградна, пров. Садовий)- 602 тис. 63 грн.,


– будівництво вуличного освітлення в с. Щасливцеве (вул. Гагаріна, Морська, Комарова) – 840 тис.922 грн.,
– будівництво вуличного освітлення в с. Щасливцеве (вул. Р.Кузнєцова, Зелена) – 725 тис.075 грн.


– проведено капітальний ремонт вуличного освітлення с. Щасливцеве (вул. Р. Кузнєцова) – 149 тис. 779 грн.
– проведено капітальний ремонт вуличного освітлення с. Щасливцеве ( вул. Морська) – 282 тис. 972 грн.
– Розроблено документацію проекту «Генеральний план с. Генічеська Гірка з планами зонування території з розвитком рекреаційної зони» -195 тис. 83 грн.,
– Розроблено проекти землеустрою щодо зміни меж адміністративно-територіальної одиниці сіл с. Щасливцеве та Генічеська Гірка -199 тис. 900 грн.
– Проведено благоустрій парку с. Щасливцеве ( встановлення казкових будинків – 2шт.,

освітлення парку, придбано 2 візка, закінчено будівництво сцени, туалету, встановлено спортивний комплекс, проведено висадку дерев, квітів, покладено тротуарну плитку, проведено поточний ремонт дитячого майданчика, встановлено лавки паркові , тощо). Придбано штучні ялинки – 3 шт. Проведено поточний ремонт ігрового майданчика с. Генічеська Гірка. Проведено благоустрій меморіального комплексу «Пам′ятний Знак».
– Проведено капітальний ремонт адмін. Будівлі (козирків) -189 тис. 570 грн., придбана комп’ютерна техніка -128 тис. 551 грн.
– Проведено експертну грошову оцінку земельних ділянок в населених пунктах -10 тис. 200 грн.
– Проведено реконструкцію будівлі пожежної місцевої охорони – 1млн. 200тис. грн. та передано на баланс Щасливцевської сільської ради.


– Забезпечено фінансову підтримку комунальних підприємств Щасливцевської сільської ради у вигляді субвенції КП «Комунсервіс» 400 тис. грн.
– Повернено різницю в тарифах по водопостачанню (220 тис грн)
– Вчасно проведено роботу по боротьбі з виплодом комарів та гнусу (189 тис. 814 грн.).
– Проведено обстеження земельних ділянок площею 10,0 га на території Щасливцевської сільської ради Генічеського району Херсонської області на предмет з′ясування наявності, стану збереженості культурного шару, його плані графічних та стратиграфічних особливостей -40 тис. 175 грн.
– Було зібрано 1млн. 369 тис. 325 грн. туристичного збору.
– Надана матеріальна грошова допомога громадянам, які опинилися в складних життєвих умовах (на загальну суму 190 тис. грн.
– У тому числі, учасникам АТО та їх сім′ям – 3 тис. грн.
– Надано земельних ділянок учасникам АТО та їх сім′ям для будівництва та обслуговування жилого дома – 11 чоловікам ,земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства -3 чоловікам.

Для розвитку туризму та популяризації Арабатської Стрілки, збереження її історичної спадщини, зроблено:
– Проведено перші на Арабатській Стрілці археологічні розкопки експедицією Інституту археології – кургану доби бронзи у с.Щасливцеве. Розкопки планується продовжити.

– Розроблено та затверджено логотип та слоган Арабатської Стрілки.

– Вперше розроблено рекламну та іміджеву продукцію з використанням логотипу Арабатська Стрілка.

– Щасливцевська сільська рада вперше взяла участь окремими стендом у міжнародному туристичному форумі у Києві «Подорожі та туризм».

– Представляла Арабатську Стрілку на відкритті туристичного сезону Херсонщини у «Кам’янскій Січі» 1 травня.


– Також ми брали участь та були серед спікерів на Міжнародному інвестиційному форумі Херсонщини «Таврійські горизонти», який відбувся у Києві.


– Розроблено інвестиційний промо-ролик Щасливцевської сільської ради та Арабатської Стрілки.
– Приймали учасників ХІІІ фестивалю туристичної журналістики та делегацію журналістів з Білорусії, Литви, за результатами отримали багато публікацій в інтернет-ЗМІ, сюжети на телеканалах.


– Розроблено сторінку Арабатська Стрілка у соціальній мережі Фейсбук.
– Побудовано туристичний інформаційний центр у Щасливцеве.


– Замовлено дослідження природних лікувальних ресурсів (грязі, ропи, термальних мінеральних джерелах) для поштовху розвитку бальнеологічних послуг.

Демографічні показники минулого року:
Кількість населення всього по сільській раді становить – 2260 особи.
Народилося у 2018 році – 15 осіб.
Померло – 40 мешканців.
Взяли шлюб – 12 пар.

Рік, що минув, я б назвав роком проектів і реформ. Роком, який є стартом для здійснення наших мрій, бажань щодо покрашення благоустрою населених пунктів сільської ради.
Все, що залежить від мене, депутатів сільської ради та виконавчого комітету, ми будемо робити і надалі.
Хочу відмітити, що для вирішення деяких питань недостатньо тільки фінансів, треба бажання всіх – зробити громаду кращою.
Щиро вдячний мешканцям нашої громади, приватним підприємцям, працівникам виконкому, всьому депутатському корпусу і всім небайдужим за увагу і підтримку!
Сподіваюсь і на подальше розуміння і співпрацю!

Голова Щасливцевської сільської ради Віктор ПЛОХУШКО

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *