У Щасливцеве відбулась нарада із керівниками оздоровчих закладів

Переглядів: 1 849

5 квітня Щасливцевська сільський голова Віктор Плохушко провів нараду з керівниками оздоровчих закладів з підготовки до курортного сезону. На зустріч прийшли представники близько 30 пансіонатів, також були запрошені керівники районних служб з сфер медицини, податків, охорони правопорядку, інші.

«Таку зустріч в Щасливцево ми проводимо вперше, але, вважаю, вона потрібна, щоб обговорити всі робочі моменти у вузькому колі, щоб було спільне бачення розвитку Арабатської Стрілки, взаєморозуміння. Ми відкриті до співпраці і готові вислухати ваші пропозиції», – звернувся Віктор Плохушко до керівників оздоровчих закладів на початку зустрічі.

Коротко окреслимо основні аспекти наради.

РЕКЛАМА

Якщо говорити про рекламу нашого краю в цілому, то її мало. Досвід участі в міжнародній туристичній виставці в Києві показав, що багато людей з інших областей нашої країни не знають, що таке Арабатська Стрілка, а ті, хто і чув що-небудь, не мають уявлення, де вона знаходиться. Відзначимо, що виставка націлена на нашого, вітчизняного, а не закордонного, як помилково розуміють деякі, туриста.

«Тому потрібно рекламувати свої об’єкти і свій регіон. І якби Арабатська Стрілка не була представлена окремим стендом, нас мало б хто помітив, але потихеньку ми входимо в інформаційний простір і міняємо ситуацію. Тому закликаю і вас міняти ставлення до реклами, розвивати свої об’єкти і регіон в цілому», – підкреслив Віктор Олександрович.

МЕДИЦИНА

Ельдар Фетієв, головний лікар центральної районної лікарні, повідомив про нововведення, які слід очікувати у зв’язку з медичною реформою. Так, на безкоштовний прийом до сімейного лікаря тепер може потрапити тільки той відпочиваючий, який уклав у себе за місцем проживання декларацію з сімейним лікарем, а до вузького спеціаліста – тільки при наявності направлення від сімейного лікаря. При цьому рекомендується знати номер своєї декларації. Якщо ж немає декларації, то за прийом до лікаря потрібно буде платити.

У минулому році, як зазначив Ельдар Ленуровіч, в районній лікарні безоплатну стаціонарну допомогу отримали 1223 іногородніх, з них 180-ти робили операції.

Він також підкреслив, що на б/в «Меліоратор», як і раніше, буде базуватися додаткова бригада служби «Швидкої допомоги» і планується, що ФАП в Генічеській Гірці буде працювати влітку цілодобово.

ОХОРОНА ПОРЯДКУ

Для охорони громадського порядку на час курортного сезону на Арабатську Стрілку, як і в минулі роки, будуть залучатися співробітники Кримської поліції, які будуть патрулювати вулиці. Про це повідомив Роман Павлович, заступник начальника Генічеського відділення поліції. Тому він попросив керівників оздоровчих закладів допомогти розмістити їх на проживання. Також на літній час на території б/в «Арабатська Стрілка» буде базуватися відділення поліції для охорони громадського порядку.

Роман Іванович висловив сподівання, що збільшення присутності поліцейських на Стрілці буде тільки сприяти безпеці, і що в реальності їх допомога не знадобиться.

ПОДАТКИ

Про нові ставки туристичного збору поінформувала Тетяна Богодух, начальник Генічеської ДПІ.

Якщо раніше її відсоток «прив’язувався» до вартості житла (у нас це був 1%), то тепер вона встановлюється від мінімальної заробітної плати. Щасливцевська сільська рада не стала «закручувати гайки», і встановила одні з найменших по країні туристичні ставки для однієї людини в розмірі 0,11% (4,59 грн) – у таких місцях проживання, як пансіонати, бази відпочинку, готелі,  та 0,48% (2 грн) – у приватному секторі.

Тетяна Євгенівна повідомила, що у 2018 році у Генічеському районі було зібрано 1 млн. 612 тис. грн туристичного збору, з них 1 млн. 359 тис. грн зібрані на території Щасливцевської сільської ради. При цьому, 60% оплати турзбору – це надходження від приватного сектора, а ось від великих баз, як не дивно, тільки 40%.

Також вона зазначила, що за несплату туристичного збору передбачається адміністративна відповідальність, тому, якщо у відпочиваючого не буде квитанції про оплату, його може і поліція оштрафувати.

На нараді також торкалися питань податків за нерухомість, протруєння комарів, вивезення ТПВ та стоків, обстеження пляжного дна, вимог держпродспоживслужби, іншого.

Детальніше можна подивитися в нашому ВІДЕО.

Юлія СЛУЦЬКА

Фото і відео Тимура АДЖІБІЛЯКОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *