Як у Щасливцеве відгуляли «Арабатську Масляну»

Переглядів: 3 058

Вчора, 10 березня, у парку села Щасливцеве відбулись народні гуляння, присвячені святу Масляної. Святкування почалося о 14.00 годині. Людей цьогоріч було дуже багато, окрім місцевих мешканців приїхали гості зі Стрілкового, Генічеська, Новоолексіївки, Риково, Новотроїцька, Мелітополя, Дніпра.

Працівники Щасливцевського будинку культури підготували цікаву святкову програму «Арабатьска Масляна» та чимало веселих конкурсів. Основні заходи відбувалися на сцені. Окрім творчих колективів Щасливцевського будинку культури, у концерті взяли участь також вокальні та танцювальні колективи сільського клубу Генічеської Гірки, Новоолексіївського будинку культури та професійно-технічного училища № 27 з Генічеська.

Жителів та гостей села зі святом поздоровив Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко. Віктор Олександрович побажав усім щастя, здоров’я, злагоди у сім’ях та з нагоди Прощеного воскресіння попросив у всіх вибачення.

Також поздоровити людей завітали голова Генічеської районної партії «Основа» Микола Ніколенко та Нєджат Куртамєтов, представник підприємств «АгроСтеп», «Волна» та «Генічеський центральний ринок». Вони побажали, щоб з приходом весни у всі домівки прийшов добробут, мир, затишок.

Протягом свята людей безкоштовно пригощали гарячим чаєм, варениками та  смачними млинцями.  У двох дерев’яних будиночках млинці випікали працівники ПТУ-27. Сільська рада дякує директору училища Анатолію Швєдову та працівникам за їх працю, адже випікали млинці повари протягом усього свята (це майже 4 години!) не перериваючись. Навіть, коли завершилася основна програма свята, черга за млинцями все тривала.

У цей день було також безкоштовне пригощання пловом та шашликами, кондитерськими виробами. Таке частування підготувала партія «Основа» та підприємства «АгроСтеп», «Волна», «Генічеський центральний ринок». Зазначимо, що для плову було роздано більше 1 тисячі тарілок! Сільгосппідприємства «АгроСтеп» та «Волна» також надали головні призи для конкурсів –  двох свинок та баранчика.

Кульмінаційним моментом свята було традиційне лазіння на стовп. Тих, хто дістався до самого верху, чекали подарунки  – садові граблі, млинниця, плед, картина, каструля, набір для прибирання. А головний приз – свинка –  дістався 5-класнику Віталію Волкову зі Щасливцеве. Гарний подарунок приніс хлопчина додому!

Також розігрувалася лотерея, і кому пощастило, той залишився задоволеним. Головними призами були порося та баранчик. Баранчик дістався Ільясу Ваапову зі Щасливцеве, а свинку виграв молодий чоловік зі Стрілкового, та потім він її перепродав на аукціоні. Серед призів цього дня були також сертифікати на безкоштовне відвідування сафарі-парку, дельфінарію «Оскар» та аквапарку «Оазіс».

Цікавим був конкурс півнів. Кращим визначили півня, господарка якого приїхала до нас на свято аж з Новотроїцька. Їй у винагороду подарували також дуже гарного півня, з яким вона пообіцяла взяти участь у нашому конкурсі наступного року.

У чоловічому конкурсі переможцем став Алім Сулейманов, він отримав від ЧП Шеремет зварювальну маску. Доречи, у чоловічому конкурсі брав участь і гість свята, Риковський сільський голова Олександр Галицький, він дійшов до фіналу та відмовився від участі у останньому конкурсі, і приз автоматично дістався іншому учаснику.

У жіночому конкурсі перемогла гостя з Генічеська Юлія Казьміна, яка отримала мультиварку.

За традицією проводився і конкурс виноробів. Люди пробували вино, не знаючи, хто його зробив, та віддавали свої голоси за те, яке більш сподобалося. Таким чином 3 місце зайняв Василь Фарносов, 2 місце – Рамазан Куртбєдінов і 1 місце – 3-кратна (!) переможниця цього конкурсу Вікторія Губенко. Головним призом тут був гарний садовий набір по уходу за виноградом.

Вперше цього року проводили  конкурс опудал Масляної.  Найкращою була визначена Масляна, зроблена Оксаною Корецькою. У винагороду вона отримала теплий плед.  Свої роботи представили також майстрині Аміде Сєітвєлієва, Мілана Бекірова, Ольга Сєітвєлієва та один чоловік – Вадим Болгов. Усі вони отримали заохочувальні призи.

Господарську частину заходу забезпечували працівники КП «Макс Інвест». Польову кухню надав районний відділ МНС.

Приємним сюрпризом став денний фейерверк від підприємця Івана Красильникова.

Завершилося свято за народною традицією спалюванням опудала Масляної.

Тривали гуляння десь до 6-ї вечора.

Юлія ПЛОХУШКО

Фото, відео Тимура АДЖИБІЛЯКОВА

Більше фото нижче:

 

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *