Щасливцевська сільська рада затвердила ставки туристичного збору

Переглядів: 2 018

27 лютого 87 сесія Щасливцевської сільської ради 7 скликання прийняла рішення «Про встановлення туристичного збору на території Щасливцевської сільської ради». Рішення прийняте для приведення ставок туристичного збору у відповідність до змін до Податкового кодексу України, які набрали чинність з 1 січня 2019 року, та керуючись ст.26 ЗУ «Про місцеве самоврядування».

Депутати сільської ради вирішили не розділяти внутрішнього та іноземного туристів і встановили для них однаковий розмір туристичного збору. Розмежування зробили за місцями тимчасовго проживання.     

Ставки туристичного збору встановлені за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі), у відсотках від розміру мінімальної заробітної плати (що наразі складає 4173 грн), встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року. Отже, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення вони становлять:

– у місцях проживання: готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади, для внутрішнього та в’їзного туризму – у розмірі 0,11 %;

– у місцях проживання: житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасового проживання (ночівлі), для внутрішнього та в’їзного туризму – у розмірі 0,048 %.

З повним текстом рішення можна ознайомитися тут.

У 2018 році туристичного збору на території Щасливцевської сільської ради (а точніше, за три основні туристичні квартали) зібрано 1 млн.353 тис.623 грн. (дані на 1 грудня). Тоді діяла ставка туристичного збору – 1% від вартості усього періоду проживання в готелях та інших закладах розміщення.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *