Про створення туристично-інформаційних центрів говорили у Херсоні

Переглядів: 1 185

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко  та директор КП “Макс-Інвест” Олег Сальников, взяли участь у стратегічній сесії «Впровадження окремих міжнародних стандартів та підвищення якості послуг у сфері туризму – 2019», яка відбулася днями у Херсоні.  

Однією з головних тем обговорення були туристично-інформаційні центри, як елемент сучасної туристичної інфраструктури, етапи їх створення та інструменти діяльності.

У заході взяли участь голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, президент Національної туристичної організації України, радник першого віце-прем’єр-міністра – міністра економічного розвитку та торгівлі України Іван Ліптуга, керівництво Департаменту туризму та курортів ОДА,  туристично-інформаційних центрів, науковці.

Під час обговорення, зокрема, наголошувалося, що важливим елементом створення та успішної роботи ТІЦ є впровадження стандартів ДСТУ ISO14765:2016 «Офіси туристичні інформаційні. Туристична інформація щодо послуг з приймання туристів. Вимоги та сертифікація».

Цікавими були приклади з практики Тараса Ковальчука, директора ТІЦу м.Тернопіль, та директора Житомирського обласного туристично-інформаційного центру Василя Кравчука, які розповіли про роботу ТІЦ, як державного підрозділу з туризму. А Павло Білецький, заступник директора Центру туризму та пригод «ХерсON» розповів, як подібні центри можна модернізувати у туристичні кав’ярні.

Оскільки у Щасливцеве вже у травні при КП «Макс-Інвест» має запрацювати туристично-інформаційний центр, то були дуже корисними рекомендації та обмін досвідом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *