У с.Генічеська Гірка відкрили ФАП

Переглядів: 1 988

10 років будували і таки побудували! Сьогодні у селі Генічеська Гірка відкрився довоочікуваний фельдшерсько-акушерський пункт.  Добротний, гарний, із сучасним медичним обладнанням та меблями, а також, що важливо – в ньому вже передбачена квартира для медика.

Довгі 10 років, протягом трьох скликань депутатти Щасливцевської сільської ради намагалися закінчити будівництво, і саме сьогодні, 12 лютого 2019 року, через 10 років з початку будівництва, виключно за кошти Щасливцевської сільської ради,  вдалося закінчити будівництво ФАПу у селі Генічеська Гірка.

Це насправді визначна подія для великої кількості людей .З одного боку, для місцевих мешканців , що тут живуть і працюють, а з другого – для людей, які приїжджають до нас на відпочинок, адже всі ми іноді потербуємо медичної допомоги. Тому відкриття ФАПу є значимим кроком в соціальному житті не тільки нашого курортного краю, але і всієї України в цілому.

Охорона здоров’я на Арабатській Стрільці має пріоритетне направлення, тому що саме тут протягом 5 місяців на рік зосереджується майже 800 000  відпочиваючих.

“Дякую громаді, що я причетен до цієї визначної події, – зазначив Шасливцевський сільський голова Віктор Плохушко. – Цей ФАП був побудований не “завдяки”, а “всупереч”, тому що побудований виключно силами громади, ми не отримували допомогу ні з якого бюджету, ні з районного, ні з обласного. Дякую за моральну пілдтримку Леоніду Торубару та Єльдару Фетієву, які постйно мотивовули, підкреслювали  необхідність ФАПу такого рівня. Дякую директору КП “Комунсервіс” та депутату ради Олексію Коновалову, який особисто контролював будівництво останні два роки. А також депутату ради Миколі Деріглазову, який ще у 2016 році підіймав гостре питання добудови закладу, і на звіті у 2017 році ми дали слово, що ця добудова стане номером 1 у інфраструктурі с.Генічеська Гірка. Було багато труднощів з підрядником, ми були на грані судів і навіть довелося розірвати договір, ми перероблювали частину неякісних робіт… але все це вже позаду і сьогодні ми маємо сучасний медичний заклад у селі. Це результат праці великої кількості людей, у тому числі депутатів, які приймали рішення про виділення коштів на будівництво, і депутатів того скликання, за яких воно почалося”. 

Загалом на будівництво було витрачено 7 млн. грн (з них безпосередньо на будівництво приміщення 6 млн.100 грн, інше на благоустрій території, придбання меблів, медичного обладнання, установку сигналізації, документацію, енергозабезпечення).  З них тільки з 2016 року на будівництво та обладнання витрачено 4,6 млн. грн.

Серед гостей урочистого відкриття були присутні:  директор КНП «Генічеський ЦПМСД» Леонід Торубар, його заступник та лікар загальної практики сімейної амбулаторії с.Щасливцеве Юлія Овчарова, головний лікар Генічеської ЦРЛ Ельдар Фетієв та його заступник Віктор Сидорченко, заступник голови Генічеської районної ради, начальник відділу оргроботи та з питань внутрішньої політики РДА Світлана Шворак та громадськість.

Право урочисто перерізати червону стрічку, як символ початку роботи ФАПу, було дано Віктору Плохушко та Леоніду Торубару.

Щасливцевська сільська рада висловлює найтепліші слова вдячності всім, хто приймав участь в будівництві ФАПу, і тим, хто вже завтра будуть працювати у цих теплих облаштованих кабінетах. Адже здоров’я людей – є базовою умовою нормального розвитку країни, її благополуччя.

“Ми вибачаємося, що фельдшеру ФАПу Наталії Самохваловій довелося 20 років працювати у важких умовах, коли навіть світла не було, але вона це витримала. І запрошуємо її сьогодні в сучасну будівлю з сучасним обладнанням”, – зазначив Віктор Плохушко.

Наприкінці урочистей усі запрошені мали змогу пройти на невеличку екскурсію приміщеннями ФАПу, який вже завтра розпочне свою буденну роботу.

фото та відео Тимур Аджибілякова

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *