Перше молодіжне арт-кафе «Творча майстерня” відкрилось у Щасливцеве

Переглядів: 1 977

Вчора, 17 лютого, у приміщенні Щасливцевського сільського будинку культури відкрилось перше молодіжне арт-кафе «Творча майстерня».

На відкриття прийшло багато молоді, а також депутати сільської ради Зарема Челябієва та Юлія Білозерцева.

Створено арт-кафе за кошти Щасливцевської сільської ради – обладнано приміщення, придбані меблі, інше. Ідейним вдохновітелем є Ігор Меньшов, який також є відповідальною особою за його роботою.

Докладніше про роботу “Творчої майстерні” – в нашій розмові з Ігорем.

– Ігорю, розкажіть, як народилась ідея створення арт-кафе?

– Ідея народилась саме тому, що я і сам дуже люблю подібні заклади. Але так склалось, що у нас, в Щасливцеве, до сьогоднішнього дня у зимовий період не працювало жодного кафе чи кав’ярні… От дивіться , ввечері, у молоді завжди є вільний час, але де його провести? Я, наприклад, навіть не мав змоги пригостити свою дівчину чашечкою кави. Саме тому і виникла ідея створити такий заклад! Але вирішили зробити не просто кафе, а саме арт. І дуже вдячний нашому Щасливцевському сільському голові та депутатам сільської ради за підтримку цієї ідеї і її втілення.

– Цікаво, що саме передбачає формат арт-кафе?

– В цьому закладі молодь має змогу інтелектуально розвиватися. Ми зібрали команду з людей, які будуть навчати всіх бажаючих роботі з фото та відеозйомками, також будемо проводити творчі вечори, присвячені найвидатнішим музикантам. І це лише початок, взагалі, планів дуже багато!

– А якщо це звичайний вечір, коли не проводяться творчі заходи, то які ще розваги Ви можете запропонувати молоді?

– В нашому закладі є безліч настільних ігор, а також ігрова приставка, і ці послуги безкоштовні. Вважаю, це досить не погано для початку.

– За яким графіком буде працювати арт-кафе? Чи не буде це провокувати учнів прогулювати навчання?

– Ми це врахували, тому кафе буде працювати з 15:00. Також хочу акцентувати увагу батьків, які приводять дітей на різноманітні секцій до сільського будинку культури: ви можете почекати дітей, поки вони на заняттях, у нас в кафе. Запашна кава та солодощі зроблять цей час більш яскравим та різноманітним. Взагалі, хочу сказати, арт-кафе відкрите як для молоді, так і для дорослих!

– Дякуємо за розмову, бажаємо розвитку та натхнення!
– Навзаєм!

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *