Розкопки на Арабатській Стрілці увійшли у топ вражаючих археологічних знахідок

Переглядів: 1 947

Агенція інформації та аналітики “Гал-інфо” підготувала підбірку найцікавіших археологічних знахідок,  які були зроблені в Україні у 2018 році.

У топ-10 увійшли розкопки на Арабатській Стрілці, проведені співробітниками Інституту археології Національної академії наук України у жовтні 2018 року. У топ зазначено першу знахідку розкопок –  поховання воїна-сармата.

Як прокоментував очільник експедиції на Арабатську Стрілку,  завідуючий відділом Інституту археології «Польовий комітет» Юрій Болтрик,  з археологічної точки зору більш цінним та унікальним є поховання представників ямної культури з 10-ю  качками. Поховання із птахами зустрічаються дуже рідко, їх природа до кінця не розгадана вченими, і вони досі бентежать уми археологів та антропологів.

Нагадаємо, розкопки кургану доби бронзи у селі Щасливцеве проводяться за ініціативи та фінансування Щасливцевської сільскої ради. Протягом експедиції було розкопано 16 поховань. Знайдені артефакти наразі знаходяться у Києві в Інституту археології на дослідженні. Навесні експедицію планують повторити.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *