Безпека дорожнього руху на мостах під загрозою

Переглядів: 1 303

На мостах, що з’єднують  Арабатську Стрілку з Генічеськом, завалилося біля 100 м відбійників. Через старість вони не витримали недавнього штормового вітру.  Тепер вони не тільки не виконують своєї захисної функції, а й створюють небезпеку  дорожньому руху.

Територіально мости відносяться до Генічеська, а балансово, як і сама дорога «Генічеськ-Стрілкове», – до Херсонської облдержадміністрації, яка  є їх утримувачем.

Але «болить» за стан мостів більше у мешканців Арабатської Стрілки, яким частіше за всіх доводиться їх перетинати, і до кого влітку через них їдуть туристи.

Ситуація ускладняється й тим, що завалені конструкції вже стали мішенню для «металістів, які їх розкрадають.

Щасливцевська сільська рада неодноразово зверталася до обласного департаменту будівництва і розвитку інфраструктури з приводу їх ремонту.  Ще 13 грудня був направлений лист, у якому сільрада просить департамент будівництва і розвитку інфраструктури ОДА  скоріше вжити заходів та відновити металеві відбійники.

«Для оперативного вирішення подібних питань було б добре, якби ці ділянки дороги були на нашому балансі, тоді б ми напряму отримували кошти на їх ремонт і не чекали поки до нас дійде черга. Та поки все так, і ми дуже сподіваємося, що область зверне увагу на стан мостів на Арабастькій Стрілці» , – зазначив Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко.

Під час воєнного стану ці мости охороняли військові, це каже про те, що вони є стратегічними об’єктами. Але чомусь більш як рік відбійники на мостах не відновлюються, а ремонт мостів і зовсім не відбувався декілька років. При такому підході скоро ці мости самі зруйнуються, і ні відновлювати, ні охороняти вже буде нічого.  Дуже сподіваємося, що їх балансоутримувач зверне на них увагу у цьому новому році.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *