“Арабатська Маланка”: Щедрий вечір у Щасливцеве

Переглядів: 2 595

Щедрий вечір у Щасливцеве видався дійсно щедрим на щедрівки, вітання та смачне частування.
13 січня у Щасливцеве вже втретє відбулося святкування Щедрого вечора, який у народі називають ще святом Маланки або Старим Новим роком.
Свято «Арабатьска Маланка» зібрало цього року чимало сельчан та гостей. Колядками та щедрівками зі сцени вітали присутніх творчі колективи Щасливцевського будинку культури, а також наші вже постійні гості з Новоолексіївки – ансамблі “Лале”, “Берегиня” та “Веселі дівчата”.


Мешканців с.Щасливцеве та гостей з Щедрим вечором та Старим Новим роком привітав Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко та побажав кожній родині здоров’я, щастя, здійснення мрій. Були щирі привітання і від гостей свята – голови Генічеської районної організації партії «Основа», депутата районної ради Миколи Ніколенко (на фото у центрі) і представника сільгосппідприємств «Агро Степ» та «Волна» Ніджата Куртаметова (на фото зправа).


В цьому році як ніколи було підготовлене щедре частування для гостей – плов, шашлик, тістечка, булочки, цитрусові, гарячий чай та глінтвейн.

Таке щедре частування підготовили сільхозпідприємства «Агро Степ», «Волна» та партія «Основа» (плов, шашлик та солодощі). Апельсинами, мандаринами та гранатами пригостив підприємець Хакім Раджабов.

Інгредієнти для глінтвейну надали місцеві винороби Ігор Щічко, Юлія Білозерцева та підприємець Влад Коваль. А смачно приготували його повари дитячого садку «Ромашка» та Щасливцевської ЗОШ Юлія Самотуга і Світлана Ніжикова, допомагали їм пригощати частуванням гостей протягом вечора Ельвіра Рамазанова, Айше Аліханова, Людмила Степанян та Жанна Страмко.

За господарську підготовку свята відповідали працівники КП «Максінвест». Вони ж підготували дрова для костра, біля якого можна було погрітися.


На святі було чимало веселих ігрових конкурсів та конкурсів на кращу колядку і щедрівку. Їх учасники отримали подарунки на згадку.

Кульмінаційним моментом став розіграш «символу року» – порося (наданого ТОВ «Агро Степ» та «Волна»). Цього разу його виграти пощастило сім’ї Гудзенко з Щасливцеве.

Артисти Щасливцевського сільського будинку культури та запрошені творчі колективи з Новоолексіївського будинку культури були сповнені цікавими творчими ідеями, кожен був неперевершений в своєму сценічному образі, і подарували присутнім по справжньому святковий настрій.


Завершилося свято видовищним фейерверком, який надав підприємець Іван Красильников.


Щасливцевська сільська рада дякує усім, хто взяв участь у організації новорічного свята «Арабатьска Маланка», і завдяки кому воно вийшло гарним та веселим. Гарного і щасливого всім Нового року!

Юлія Плохушко 

фото  та відео Тимура Аджибілякова

Ще фото зі святкування можна подивитись нижче:

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *