Туристичній збір-2018: підсумки та відзнаки

Переглядів: 1 681

Сьогодні Щасливцевська сільська рада відзначила найсумлінніших агентів зі справляння туристичного збору у 2018 році.

Цього року туристичного збору на території Щасливцевської сільської ради (а точніше, за три основні туристичні квартали) зібрано 1 млн.353 тис.623 грн. (дані на 1 грудня).

Це на 347 тис. 922 грн більше, ніж у аналогічному періоді минулого року, коли було сплачено 1 млн. 5 тисяч 701 грн.

 27 грудня у Щасливцевській сільській раді відбулося традиційне відзначення кращих платників туристичного збору. Грамоти та нагороди за партнерство вручили найсумліннішим платникам податків Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко та його заступник з питань діяльності виконкому Ольга Бородіна.

У номінації «Кращий агент зі справляння туристичного збору серед рекреаційних закладів на території Щасливцевської сільської ради у 2018 році» результати такі:

3 місце посіла база відпочинку «Прибій» регіональної філії «Придніпровська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця».  До складу цієї філії входять ще бази відпочинку «Запоріжжя» та «Сокіл». Загалом філія сплатила 79 тисяч грн туристичного збору, з них більшу частину, 60 тисяч гривень, –  база відпочинку «Прибій».

                                Відзнаку приймає гловний енергетик  ОК “Меліоратор”Валерій Горбачев

2 місце –  оздоровчий комплекс «Меліоратор» приватного акціонерного товариства «Укрводбуд».  «Меліоратор» сплатив цього року 60 тисяч 775 гривень турзбору.

                                       Відзнаку приймає Альона Калуцька, директор пансіонату “Запоріжжя”

1 місце – пансіонат «Експрес», який сплатив більше усіх – 67 тисяч гривень 778 грн.

                                                        Відзначено директора пансіонату “Експрес” Сергія Климова

Зазначимо, що названі бази відпочинку, виходять у лідери платників вже другий рік підряд. Нагадаємо, у минулому році «Меліоратор» був на 1місці, на 2 – «Прибій», і на 3 – «Експрес». 

Ці бази також є постійними партнерами сільської ради і багаторазово допомогали з розміщенням у себе та харчуванням спеціалістів – археологів, науковців, інших,  за що їм велика подяка.

Переможцями у номінації «Кращий агент зі справляння туристичного збору серед домоволодінь на території Щасливцевської сільської ради у 2018 році» стали:

На 3 місці –  Чумаченко Миколай Васильович.

                                                                                        Відзнаку приймає Тетяна Чумаченко

На 2 місці – Олександр Сергійович Стрюков.

На 1 місці – Юлія Євгенівна Білозерцева. Зазначимо, що Юлія Євгенівна є депутатом сільської ради, і депутати у нас, як ви бачите – податки сплачують.

Ще одне приємне –вперше у лідери платників туристичного збору вийшли люди, які не проживають на Арабатській Стрілці постійно, а ведуть тут свій туристичний бізнес. Але вони сумлінно сплачують податки, не ставляться споживацькі до території, бо вірять у зміни на краще і бачать їх.

Серед запрошених гостей сьогодні в залі була начальник ДПІ Генічеського управління ГУДФС у Херсонській області Тетяна Богодух.

Тетяна Євгенівна назвала кращих платників податків серед юридичних та фізичних осіб, а також подякувала за розуміння важливості сплати туристичного збору, оскільки він йде на розвиток території. Також нагадала, що з 2019 року будуть значні зміни у адмініструванні туристичного збору.

                                                                                                        Ведуча заходу Олена Кобилянська

Сільська рада дякує за проведену роботу ДПІ Генічеського управління ГУДФС у Херсонській області, а також комунальне підприємство «Комунсервіс» в особі директора Олексія Коновалова, яке справляло туристичний збір з домоволодінь, та спеціалісту сільської ради Наталії Колосовій, яка впорядковує усю базу платників податків з нуля та проводить велику роботу з її створення.

                                                                                                  Сільський голова Віктор Плохушко

«Сільська рада сьогодні прагне покращити благоустрій населених пунктів нашої громади,- зазначив сільський голова Віктор Плохушко. – Не скажу, що багато, але ми робимо те, що по силам, щоб розвивати потенціал Арабатської Стрілки як курорту. Проводимо дослідження природніх лікувальних ресурсів, археологічні розкопки, щоб самім краще розуміти свою територію, і щоб зацікавити відпочиваючих не тільки морем. Приводимо у більш цивілізований вигляд центри сіл Щасливцеве та Генічеської Гірки, інше. Тому висловлюю подяку керівникам рекреаційних закладів  не тільки за сплату податків, а й за партнерські відносини у справі розвитку Арабатської Стрілки як курорту».

На заході також було презентовано інвестиційний промо-ролик Арабатської Стрілки та представлено аналіз опитування відпочиваючих Арабатської Стрілки.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *