На території Щасливцевської сільської ради почалися дослідження грязей та ропи

Переглядів: 3 546

Наприкінці листопада спеціалісти спеціалізованого геологічного підприємства НІЦГД «Тріас» відібрали зразки грязі та ропи з водойм на території Щасливцевської сільської ради для проведення дослідження їх фізико-хімічного складу.
– Для дослідження відібрано проби грязьових відкладів та ропи з Генічеського озера, з обох частин Зяблівського озера, з присиваських озер на ділянці навпроти реабілітаційної клініки (в районі штучних солоних озер), – зазначив Ігор Соклаков, директор підприємства. – Також будуть досліджені зразки мінеральних вод з термальних джерел, та з інших діючих джерел підземних вод (свердловин) на території ради.
«У вас дуже особливе та чисте повітря: унікальне поєднання аромату степових трав, солі Сивашу, відкритого моря робить його надзвичайно корисним, – відзначив Віктор Чайка, технічний директор «Тріаса». – Окрім бальнеологічного, грязьового факторів можна говорити ще й про клімат та мікроклімат зазначеної території, як основний або супутній рекреаційний ресурс, що має для комплексного оздоровлення дуже вагоме значення».
«Ми багато ведемо розмов про лікувальні властивості грязі, ропи водойм Сиваша, – та точних даних досі не маємо, тож вирішили це виправити, – підкреслив Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко. – Вважаємо, це дасть поштовх для розвитку нашого курорту у бальнеологічному, грязьовому напрямку, адже багато відпочиваючих приїжджають до нас саме за лікуванням та оздоровленням. Це також буде відправною точкою для інвесторів, адже ми будемо знати перспективні локації для організації спеціалізованого лікування через будівництво грязе- та водолікарень».
Як зазначили спеціалісти, основна задача цього етапу досліджень – виявити та попередньо охарактеризувати якісні та кількісні параметри наявних лікувальних ресурсів. Це потрібно для кінцевої мети, якою (в рамках Закону України «Про курорти») є надання території Щасливцевської сільської ради статусу курорту місцевого значення. Результати дослідження обіцяють надати до кінця цього року.

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *