Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко взяв участь у конференції «Муніципалітети – за стале зростання»

Переглядів: 2 965

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко взяв участь у конференції «Муніципалітети – за стале зростання», яка відбулася 22-23 листопада у Києві. Її організаторами стали головні ініціативи Європейського Союзу для країн Східного партнерства: проекти «Угода Мерів» та «Мери за економічне зростання».

– Щасливцевська сільська рада є підписантом «Угоди мерів щодо клімату та енергії», основні принципи якої – зниження викидів СО2 у повітря за рахунок впровадження технологій енергозбереження, – зазначає сільський голова Віктор Плохушко. – Те, що робиться нашої сільською радою: утеплення приміщень, світлодіодне освітлення. Є можливість робити це за кошти Евросоюзу, ми подавали проект, але, на жаль, не перемогли.

Всього конференція зібрала понад 400 учасників – представників муніципалітетів з України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Молдови та Європейської комісії.

Одна з панельних дискусій ініціативи «Мери за економічне зростання», у якій взяв участь сільський голова,  стосувалася розвитку туризму.

– Туризм сьогодні є пріоритетним у розвитку Арабатської Стрілки, – прокоментував Віктор Олександрович.-  Однозначно вважаю необхідним приєднуватися до ініціативи «Мери за економічне зростання», так як це виведе на більш високий рівень розвитку. Це нові знайомства, можливості обміну досвідом з партнерами з інших регіонів та країн, отримання гранту для економічного розвитку, навчальні поїздки в інші країни. Плюс – допомога професіоналів у написанні Плану місцевого економічного розвитку з урахуванням туристичного напрямку, який ми плануємо написати.

Учасники конференції також поділилися найкращими практиками та обговорили перспективи підтримки ЄС сталого розвитку на місцевому рівні.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *