Дзюдоїстка з Щасливцеве стала призеркою Всеукраїнського турніру з дзюдо серед дівчат

Переглядів: 2 886

24 листопада у м.Дніпро відбувся ІІІ Всеукраїнський турнір з дзюдо «Українка» серед дівчат, у якому взяли участь 289 дзюдоїсток з 17 регіонів України. Херсонську область представляли 7 дівчат, 5 з яких – дівчата нашого клубу дзюдо «Арабат».

За якісним та кількісним рівнями це були справжні суперзмагання. Дівчата віком від 10 до 15 років змагалися на трьох татамі. У молодших групах боролися по 30 і більше спортсменок.

                                                                                                                     Юні дзюдоїстки клубу “Арабат”

Почесною гостею турніру була наймолодша титулована дзюдоїстка України – наймолодша чемпіонка світу Дар’я Білодід, яка приїхала підтримати юних спортсменок. Вона також була приємно вражена великою кількістю учасниць «Українки» і запевнила, що зростання популярності дзюдо серед дівчат обов’язково приведе до кращих результатів на міжнародному рівні.

                                                               У центрі – наймолодша чемпіонка світу з дзюдо Дар’я Білодід

Підкреслюючи важливість проведення саме цього турніру, старший тренер кадетської збірної України Юрій Пиріг відзначив, що у національному календарі мало турнірів з участю дівчат, а тільки для дівчат – цей єдиний. Він також зазначив, що рівень «Українки» дуже високий, тому це гарний змагальний майданчик, а для наймолодших учасниць – це додатковий старт, щоб перевірити свої сили.

Дівчата з Херсонщини провели декілька поєдинків, за результатами яких ІІ місце посіла Ангеліна Гузік з Херсону, ІІІ місце – Дар’я Чигарських , і наша Віталіна Сердюк з с.Щасливцеве зайняла ІІІ почесне місце серед дівчат 2008 року народження у ваговій категорії до 28 кг.

                                                                                                                   ІІІ місце – наша Віталіна Сердюк

«Такі турніри завжди несуть багатий досвід, тому наша задача – постійно брати участь в «Українці», – зазначив тренер Д.Шаймарданов. –  А сільські ради Арабатки завжди підтримують нас. Ось і цього разу Щасливцевська сільська рада повністю профінансувала транспортні витрати та проживання команди у м.Дніпро, за що велика подяка від нашого клубу».

Ми вітаємо наших дівчат та тренера з участю у такому престижному турнірі з дзюдо та красиву боротьбу у складних поєдинках. Бажаємо не зупинятися, тренуватися та досягати у подальшому нових перемог!

Фото надані клубом дзюдо «Арабат»

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *