Учні Щасливцевської ЗОШ побували на місці археологічної експедиції

Переглядів: 2 752

1 жовтня учні 11-го класу Щасливцевської ЗОШ разом із класним керівником Наталією Чебоненко побували у невеличкій захоплюючій «експедиції» – на археологічних розкопках кургану у с.Щасливцеве. Екскурсію для дітей провів голова експедиції, кандидат історичних наук, археолог Юрій Болтрик. Ділимося враженнями учнів.
«Ми відправились у невеличку експедицію, щоб поспостерігати за археологічними розкопками скіфського періоду, які проводяться на кургані у с.Щасливцеве. Юрій Миколайович нам розповів, що багато тисяч років тому на цьому місці були створені рукотворні кургани часу раннього Залізного віку. Ми дізналися, що наша Арабатська Стрілка сповнена багатьма історичними таємницями, і як ще багато залишається невивченого на нашій малій Батьківщині. Виявляється, що через наше село проходили гуни, тут були кіммерійці. Сиваш спочатку був несолоний, а у самих могилах були знайдені залишки, схожі на маленькі мушлі, що свідчило про те, що Сиваш міг розташовуватись саме на місці, де зараз працює археологічна комісія, тобто, посеред поля», – діляться враженнями від спілкування з археологами учениці 11-го класу Софіє Бекірова та Анна Кондратенко.
Археолог розповів учням про знахідки, які були зроблені під час розкопок, про їх значення та про багато таємниць історії, які ще належить розкрити.
«Україна – країна, повна загадок минулого! З’являється бажання стати археологом, щоб пізнати всі таємниці життя наших предків. На жаль, є дуже багато «чорних» археологів, які розкопують та грабують могили. І хочеться захистити нашу історію та зберегти артефакти у музеях, щоб любуватись красою орнаментів, якими оформлювали всі побутові предмети того часу, зазирнути у сиву давнину, хоча б у цю невеличну шпаринку, яку відкрила нам пані Історія. Ми, учні, вдячні Юрію Миколайовичу і Щасливцевській сільській раді за цікаву, пізнавальну екскурсію», – завершують свою розповідь дівчата.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *