Журналісти з Литви, Латвії та Білорусі розкажуть в своїх країнах про Арабатську Стрілку

Переглядів: 3 155

Цього року Арабатська Стрілка як ніколи привертала увагу журналістів з центральних регіонів України. А в ці вихідні у нас побували журналісти з сусідніх країн – Литви, Латвії та Білорусі.

Журналістів супроводжували Володимир Царук, директор «Центру розвитку туризму України» та Катерина Дерев’янко, головний спеціалист департаменту культури, туризму та курортів Херсонської ОДА.

Оксамитовий сезон ще дає можливості для морського відпочинку. Але більш за все сприяє бальнеологічним процедурам. Тому гостей-журналістів насамперед запросили в єдину в нашому регіоні водолікарню «Гаряче джерело». Директор водолікарні Лариса Поспєлова розповіла їм про лікувальні властивості термальної води і запросила  спробувати її властивості, прийнявши термальну ванну.

 

Потім журналісти побували на озері Генічеському. Тут Володимир Остапчук, екс-директор солезавода, фахівець з солепромислу, розповів журналістам багато цікавого про властивості солі, грязі і ропи озера.

 

Погода в цей день була похмура, але в сонячні моменти журналісти все ж таки встигли побувати на березі Азовського моря, побачивши, яким затишним може бути пляж на прикладі  території готелю-клубу «Арабатка Клаб».

Так як справжнім українським борщем наших гостей пригощали раніше, то на Арабатці їх вирішили познайомити з національною кримськотатарською кухнею. Від смачних плову і шурпи, приготованих в кафе «Едем», вони залишилися в захваті.

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко подякував журналістам за роботу, надав їм необхідні інформаційні матеріали та подарував на згадку про наш край сувеніри.

Тепер чекаємо цікавих репортажів і, звичайно ж, гостей з Ближнього Зарубіжжя!

Юлія Слуцька

Фото Катерини ДЕРЕВ’ЯНКО

P.S. Це перший міжнародний прес-тур для іноземних журналістів, організований «Центром розвитку туризму України» сумісно із Міністерством економіки України. Знайомство з туристичною Україною журналісти розпочали з Херсонщини. Потім вони відвідають Львівську область, чарівні Карпати та ознайомляться із промисловим туризмом у м.Дніпро.

 

Один коментар

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *