Вперше на Арабатській Стрілці відбувся напівмарафон та трейловий забіг

Переглядів: 2 204

Вчора, 9 вересня, у с.Щасливцеве відбувся перший трейловий забіг дистанцією на 5 км та напівмарафон (21,1 км). Трейловий біг відлічується від звичайного бігу по асфальту тим, що відбувається в умовах з природніми перешкодами. У нашому випадку – то пісок, нерівномірна з пагорбами чи навпаки зі ровами, бігова траса.

Випробувати себе зібралося майже 50 чоловік та жінок, професіоналів та любителів з різних регіонів України – Нової Каховки, Таврійська, Запоріжжя, Луцька, Дніпра, Білої Церкви, Києва. Сонячна погода та морський вітерець сприяли настрою на перемогу.

Стартували зранку о 9 годині з центрального пляжу у с.Щасливцеве у напрямку Генічеської Гірки.

Медичну безпеку забезпечувала служба екстреної медицини, автомобіль якої чергував на змаганнях. Також усі дистанції були під контролем волонтерів, які патрулювали на велосипедах. Благо, все пройшло добре, і медична допомога нікому не знадобилася.

Переможців нагороджували у кожній дистанції окремо чоловіків та жінок. Першім п’ятіркам бігунів з найкращими результатами грошові винагороди від спортклубу «К2» вручив директор клубу Володимир Сиркін.

А спортсмени, які зайняли перші місця, отримали спеціальні призи від Щасливцевської сільської ради – фітнес-браслети, які їм вручив голова сільради Віктор Плохушко. Також перші п’ять переможців у всіх номінаціях отримали у подарунок сувенірну продукцію від Щасливцевської сільської ради.

«Мета нашого заходу, щоб наша молодь дивилася на бігунів та розуміла, що зараз не модно пити пиво, а модно бігати, бути підтянутими, мати гарну спортивну форму. Наступного року постараємся зробити на Арабатці дитячий забіг», – зазначив Володимир Сиркін.

Голова сільради Віктор Плохушко подякував спортклубу «К2» за організацію півмарафону, а спортсменам – за участь та побажав усім зустрітися у Щасливцеве наступного року.

А ось якими враженнями поділилися спортсмени:

Дмитро Маринич, вчитель інформатики з Нової Каховки біжав напівмарафонську дистанцію і зайняв 2 місце. Він є прикладом для своїх учнів і таким собі «мотиватором» до спортивного життя.

«На трасі були перешкоди, та загалом все було здорово! Я тренуюся у спортклубі «К2», і незалежно від погоди ми кожну неділю бігаємо різні дистанції, – розповідає Дмитро. – Особисто я кожного дня пробігаю по 10 км. В мене мета – пробігти 12 тисяч кілометрів за рік, тому намагаюсь брати участь у кожних бігових змаганнях. Найближчим часом планую взяти участь у забігу на 100 км, який стартуватиме з Києва».

Чарівні дівчата Олена Білик та Світлана Федоренко з фітнес-клубу «Атмосфера» із Таврійська пробігли 5 км. Окрім цього, вони проводили розминку для бігунів перед стартом.

«Часом було важко бігти через пісок, вітерець, нерівномірність траси, і я особисто для себе не досягла тих результатів, яких бажала, – каже Олена Білик (на фото праворуч) , яка зайняла 2 почесне місце. – А так – все круто! Це новий досвід, весела компанія і – гарна мотивація! Ми тепер плануємо пробігти дистанцію 21 км у напівмарафоні, який скоро відбудеться у Херсоні».

Юлія СЛУЦЬКА

 

3 коментарі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *