Сиваські цілющі грязі на Арабатській Стрілці

Переглядів: 2 445

В осінній оксамитовий сезон на Арабатській Стрілці для відпочиваючих стає все більш популярними солоне озеро і сиваські цілющі грязі.
Сиваш, відокремлений від Азовського моря Арабатською Стрілкою – унікальне джерело гідромінеральних ресурсів. На думку вчених, грязі і ропа Сиваша унікальні тим, що мають яскраво виражені лікувальні властивості.
До складу сивашських грязів (пелоїдів) входять органічні залишки рослинного і тваринного походження, неорганічні речовини (сірка, діоксид алюмінію, залізо).
Лікувальна грязь примножує енергетичний потенціал організму і його опірність хворобам, підсилює протизапальну і антибактеріальну дію.
Одне з таких грязьових «джерел» розташоване навпроти гарячого джерела, поруч з солоним озером, яке розташовано за с. Щасливцеве.
Багато відпочиваючих прагнуть не тільки поніжитися на ще теплому осінньому сонці та покупатися у солоному озері, але і помазати себе і близьких цілющим грязьовим розчином.
Тож, якщо ви з якихось причин влітку не встигли побувати «на грязях», то ви ще можете встигнути побувати тут у осінній оксамитовий сезон та оздоровитися.
Тимур Аджибіляков

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *