Бізнес та влада мають об’єднати зусилля

Переглядів: 1 174

Представники Щасливцевської сільської ради взяли участь у семінарі з розвитку туризму, який відбувся у Генічеській райдержадміністрації 13 вересня. Організатори семінару ГО “Нова фортеця” запросли для спілкування спікерів-фахівців із розвитку подійового туризму, засновників “Центру туризму і пригод ХерсON» братів Олексія та Павла Білецьких, та
знавця із створення природних туристичних маршрутів Сергія Підмогильного, координатора проекту «Зелені Шляхи України».
Гості поділилися із присутніми своїм досвідом у туризмі, навели приклади, як можна створювати туристичні дистинації та робити їх особливими, цікавими, та надихнули на нові ідеї.
Головна теза семінару – представники бізнесу та влади мають об’єднувати зусилля заради розвитку туризму.
Як зазначив Сергій Підмогільний, вітчизняні туристичні регіони сьогодні активно почали формувати свої бренди, конкуренція висока, і до завершення “розкладу сил”, залишилося років зі два. Отже, хто встигне заявити про себе, у того і буде “все туризм” , а хто ні, тому буде важко наздоганяти.
Мало хто сьогодні заперечує важливість туристичної галузі у економиці. Адже це та галузь, яка “тягне” за собою розвиток інших. Якісний туризм потребує і якісної освіти, і медицини, і благоустрою, і інформації, і екології, і транспорту, і можно ще довго переліковувати.
Єднатися завжди важко, але якщо є розуміння мети, повага інтересів один одного, то, гадається, все можливо. А у нашому рекреаційному регіоні задля досягнення успіху, щоб не товктися потім десь у кінці туристичних рейтингів, це – просто необхідно.
Юлія СЛУЦЬКА

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *