На Арабатській Стрілці відкрили пожежно-рятувальний пост

Переглядів: 2 061

Сьогодні у Щасливцеве офіційно відкрили пожежно-рятувальний пост Щасливцевської сільської ради. Подія визначна тим, що місцевої пожежної частини тут не було з 2000 року, і усе навантаження по гасінню пожеж покладалося на генічеських рятувальників. Відтепер маємо надію, що пост у Щасливцеве стане запорукою пожежної безпеки мешканців та відпочивальників Арабатської Стрілки.

Пожежно-рятувальна команда с.Щасливцеве складається з 10 відважних чоловіків на чолі з Андрієм Бондаренко, які пройшли відповідне навчання. Нова будівля пожежного поста постала на місці старої напіврозваленої котельні, гарно виглядає і відповідає усім сучасним нормам. В ній передбачені приміщення для пожежної машини, диспетчерська, кімнати відпочинку, прийняття їжі, душова. На її будівництво та комплектацію з бюджету сільської ради використано 968 тис. грн.

Пожежну машину надано Херсонським обласним управлінням МНС. Вона не нова, але укомплектована всім необхідним і готова до праці. До речі, вчора її вже випробували під час гасіння сухостою.

Присутній на заході начальник Херсонського обласного управління МНС України полковник Сергій Чорний зауважив, що керівництво Щасливцевської сільської ради приділяє багато уваги безпеці громадян, і обласне управління МНС готово і надалі співпрацювати у цьому напрямку.

На урочистому відкритті пожежно-рятувального посту також були присутні голова райдержадміністрації Олександр Воробйов, начальник Генічеського районного відділення МНС підполковник Вадим Пікуль і його заступник підполковник Павло Сірий та керівник Великоолександрівського спеціалізованого ремонтно-будівельного підприємства, яке було підрядником, Віктор Болбас. Підрядники, доречи, прийшли з подарунком – сертифікатом на мікрохвильову піч для рятувальників.

Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко подякував депутатам сільської ради за підтримання проекту, управлінню МНС за надану пожежну машину, підряднику за будівництво приміщення та керівнику КП «Комунсервіс» Олексію Коновалову, який провів багато праці з будівельниками. Та поділився планами, що згодом пожежна команда буде доукомплектована сучасною технікою.

Після символічного розрізання стрічки, усі присутні мали змогу оглянути внутрішні приміщення пожежного посту.

На завершення заходу, пожежна машина і будівля були освячені настоятелем Свято-Введенського храму с. Щасливцеве протоієреєм Володимиром Шабловим.

Пожежникам побажали Божого благословення, здоров’я, терпіння, гідно нести звання рятувальника і, за традицією, сухих рукавів.

Юлія Слуцька

Фото Тимура Аджибілякова

 

 

 

 

2 коментарі

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *