Ансамбль «Сельсебіль» повернувся з Дубно з нагородами та ідеями

Переглядів: 1 494

Ансамбль кримськотатарського народного танцю «Сельсебіль» с.Генічеська Гірка нещодавно повернувся з VIII міжнародного фестивалю-конкурсу «Котилася торба», який проходив 22-26 серпня у м.Дубно на Рівненщині. Повернулися наші хлопці та дівчатка із дипломом переможця у номінації «Відродження національної традиції», з чим їх і вітаємо!
«Враження від участі найкращі, дуже добра організація фестивалю, насичена програма, ми жили у цікавій історичній частині міста, і у нас були гарні куратори, які нам показали Дубно», – розповідає керівник ансамблю та завідуюча сільським клубом с.Генічеська Гірка Сусанна Ізмайлова.
«Участь у фестивалях – це не тільки змога, як кажуть «себе показати і на інших подивитися», а й поштовх до розвитку. Ми, наприклад, побачивши чудові фольклорні виступи замислилися, як би й собі створити щось таке, – ділиться планами Сусанна Екремівна. – Бо фольклорне дійство – не тільки національні мова, танці та вбрання. Воно дає змогу показати народну обрядовість, яка була у стародавні часи, зберегти її у сучасності»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *